Industri 4.0: Møde 2 - Hvordan bliver medarbejderne klar til virksomhedens digitalisering?
Er du produktionsvirksomhed, som står over for en snarlig digitalisering? - Eller IT-virksomhed med produkter og teknologier, som kan anvendes til værdiskabende digitalisering af små og mellemstore produktionsvirksomheder? Så kom med på vores temarække om Industri 4.0, hvor vi i samarbejde med AAU Smart Production sætter fokus på, hvordan vellykket digitalisering kan fremtidssikre de danske produktionsvirksomheder.
På dette andet møde sætter vi bl.a. fokus på følgende spørgsmål:
Indførelse af avancerede digitale teknologier i traditionelle produktionsvirksomheder er i mange tilfælde en stor omvæltning for medarbejderne. Det kræver forandring af arbejdsprocesser og arbejdsgange og kan medføre stor usikkerhed for såvel medarbejdere som ledelse.
Ved dette temamøde ser vi på, hvordan en række af disse problemer kan foregribes, og hvad man skal være opmærksom på, når digitaliseringsprocessen indledes. Vi ser både på, hvordan man som produktionsvirksomhed kan hjælpe sine medarbejdere gennem processen, og hvordan man som IT-virksomhed kan hjælpe virksomheden med at skabe forankring blandt medarbejderne og fortrolighed med de nye teknologier.
Dagen byder på oplæg fra en række AAU-forskere samt praktiske eksempler fra virksomheder, som har gennemført digitaliseringsprocesser i praksis.
Målgruppen for dette arrangement er produktionschefer, PTA og ingeniører samt repræsentanter for IT-virksomheder, som leverer Industri 4.0-teknologier.
Registrering og kaffe
Velkomst
AAU Smart Lab – En industri 4.0 legeplads v/ Casper Schou AAU
Et indblik i forskning indenfor industri 4.0 på Aalborg Universitet gennem initiativet ”AAU Smart Produktion”, som skaber tværfaglige rammer for både forsknings- og studenterprojekter. Oplægget diskuterer den holistiske tilgang til arbejdet med industri 4.0, samt hvordan fysiske laboratoriefaciliteter danner ”legeplads” for test og integration af ny teknologi. Oplægget vil også eksemplificere, hvordan virksomheder inddrages i tæt samarbejde med universitetet.
Forholdet mellem digital optimering og digital tænkning v/ Napthali Normann Noer, BSC Teknoantropologi, AAU
Et case-baseret oplæg, der stiller skarpt på forholdet mellem de direkte fordele, virksomheden ønsker at skabe med digitaliseringen, og den forandring, som digitaliseringen kræver af virksomheden. Oplægget vil argumentere for et opgør med en lineær kausalitetsforståelse af forandring og introducere en dynamisk teknoantropologisk forståelse af forandring.
Kaffepause
Industri 4.0 på Aalborg Universitetshospital v/ Niki Nicolas Grigoriou, Intelligent Systems, og Lasse Thomsen, LT Automation
Intelligent Systems og LT Automation har sammen udviklet ”Den intelligente forsendelseskasse” til AAUH - En robotløsning, der tømmer kasser for prøver. Løsningen har sporbarhedssystem og opsamler diverse data fra bl.a. en temperaturovervågning, alt sammen indbygget i de ”intelligente kasser”.
Tak for i dag
Dette er andet arrangement ud af en række på tre, hvor vi sætter fokus på strategisk anvendelse af Industri 4.0 i produktionsvirksomheder. Første arrangement afholdes den 25. januar og sætter fokus på, hvordan man som virksomhed bliver parat til Industri 4.0, samt hvilke potentialer der ligger i digitaliseringen, og tredje arrangement afholdes i efteråret 2018 og har fom af en workshop, hvor produktionsvirksomheder og IT-virksomheder i fællesskab arbejder på at løse konkrete udfordringer omkring digitalisering af produktionsvirksomheder.
Arrangementerne afholdes i samarbejde med AAU Smart Production
Industri 4.0 kaldes for den fjerde industrielle revolution og er baseret på digitalisering. En enorm mængde af nye, hurtigere og billigere teknologier er nu tilgængelige for virksomheder, som kan udnytte dem til nye produkter, processer og services i en fleksibel og effektiv produktion, som smidigt kan tilpasses slutkundens behov i et marked i stadig forandring.
Avancerede robotter, cloudløsninger, 3D-printere, sensorer, måleudstyr og augmented reality er nogle af de teknologier, som bliver nævnt, når talen falder på Industri 4.0. Nogle af teknologierne har været på banen længe, mens andre stadig er ved at modnes. Det særlige ved Industri 4.0 er, at teknologierne i disse år sættes sammen i nye kombinationer og danner de såkaldte cyber-physical systemer. Det er fysiske enheder udstyret med en computer, der gør enheden i stand til bl.a. at opfange og kommunikere data samt styre eksempelvis produktionssystemer. Der er således tale om en sammenkobling af den fysiske verden og den digitale verden.
Digitalisering i virksomhederne kan skabe værdi i form af f.eks. mere effektive processer og færre fejl i produktionen, helt nye produkter eller helt nye beslutningsgrundlag. Industri 4.0 er altså ikke en komplet automatisering af virksomhederne, som overflødiggør alle medarbejderne, men derimod en automatisering af nogle arbejdsprocesser og værdifulde redskaber i medarbejdernes hverdag, hvad enten der er tale om hjælp til tunge løft på lageret, slidende bevægelser i produktionslinjen eller optimeret beslutningsstøtte til ledelsen, når forretningskritiske beslutninger skal træffes.
Fakta om arrangementet
Medlemskab betaler sigVores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris. Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. |