IKT og digitalisering som Europas vækstmotor


Going Local 2011, Aarhus: Innovation og vækst gennem ny teknologi

 

Hvordan skal Europa komme i den digitale front i den globale konkurrence med USA og vækstøkonomierne i Asien og Sydamerika? Hvad skal EU gøre for at understøtte erhvervslivets muligheder for IKT-baseret vækst? Hvad har danske virksomheder behov for fra EU's side?  

 

Du inviteres hermed til at deltage i det andet af i alt tre regionale møder med udveksling af idéer mellem virksomheder, forskere og repræsentanter fra Europa-Kommissionen.

 

Møderne skal levere idéer til en videreudvikling af den europæiske IKT-strategi. Det er derfor, at Europa-Kommissionen beder om input fra danske virksomheder, forskere, vækstmiljøer m.v. i forhold, hvad der skal gøre på europæisk plan for at få gang den digitale vækst.

Mødet i Århus sætter fokus på innovation og iværksætteri.

 

Mødet vil give deltagerne mulighed for at påvirke udviklingen af den europæiske IKT-strategi, få mulighed for at høre om de europæiske målsætninger og hvilke konkrete tiltag, der er i støbeskeen.

 

Du kan læse mere om mødet i Århus samt tilmelde dig her.

 

Der holdes som nævnt tre møder i Danmark i oktober 2011, hvoraf mødet i Århus er det andet.

Det sidste møde foregår:

 

København:  Information om dato og sted vil blive offentliggjort snarest muligt. Mødet sætter fokus på det digitale indre marked med særlig vægt på digitalt indhold. Du kan læse mere om arrangementet her.

 

Baggrund om den Digitale Dagsorden for Europa fra maj 2010

Med en markedsværdi på 660 mia. euro om året er IKT-sektoren direkte ansvarlig for 5 % af Europas BNP, men dens bidrag til den samlede produktivitetsvækst er langt større (20 % direkte fra IKT-sektoren og 30 % fra investeringer i IKT).

Det skyldes den høje grad af dynamik og innovation, der kendetegner sektoren, og den rolle, sektoren spiller som katalysator for forandring i andre sektorers måde at drive forretning på.

Vi skal sikre, at vi får mest muligt ud at det sociale og økonomiske potentiale i IKT, først og fremmest internettet, der er et afgørende medium for økonomisk og samfundsmæssig aktivitet: for forretninger, arbejde, leg, kommunikation og for at udtrykke os frit.

Den Digitale Dagsorden skal medføre innovation, økonomisk vækst og forbedringer i hverdagen for både borgere og virksomheder. Læs mere om Den Digitale Dagsorden her.

 

Med venlig hilsen

Going Local Danmark 2011 teametTid og sted

Dato:  12. oktober 2011
Tid:  Klokken 08.30-13.00
Sted:  Incuba Science Park Katrinebjerg, Lille auditorium, Åbogade 15, 8200 Aarhus N

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark