Intelligent Transport and Logistics

I Nordjylland har vi en meget stor andel af den samlede viden og de samlede kompetencer omkring intelligent logistik i Europa. Vi har en lang række kvalificerede virksomheder, som udvikler, fremstiller eller leverer intelligente logistikløsninger - og vi har et universitet med unik viden inden for dette felt.

 

Derforuden har vi omfattende viden inden for intelligent transport, og der er planer om, at Nordjylland skal markere sig som ITS-testsite Nordjylland - den danske ITS-region, hvor de nye teknologier skal udvikles og afprøves før de implementeres i hele landet.

 

På siden her kan du gå på opdagelse i den nordjyske intelligente transport og logistik.

 

Nyheder og artikler:

Nordjylland med i front i udvikling af intelligente transport systemer

Nordjylland med i front i udvikling af intelligente transport systemerRegion Nordjylland er partner i et innovativt EU-projekt, som skal udvikle fremtidens europæiske standard for intelligente transport systemer til gavn for borgere og erhvervsliv.
Læs mere

Netværk viser vejen til nye markeder

Netværk viser vejen til nye markederI fokusnetværket Intelligent Logistik Netværk under BrainsBusiness ICTNORCOM har otte nordjyske virksomheder i samarbejde med AAU lavet et såkaldt Technology Roadmap for at få overblik over, hvordan teknologier og metoder inden for intelligent logistik kan anvendes i sundhedssektoren.
Læs mere

Om fire år følger kufferten med på ferie

Om fire år følger kufferten med på ferieMillioner af kufferter forsvinder eller kommer for sent med flyet. Flyselskaber har et stort kvalitetsproblem med håndtering af bagage, og det koster årligt luftfartsindustrien over 16 mia. kroner. AAU er med i et nyt projekt i Højteknologifonden, der vil løse problemet.
Læs mere

8 virksomheder tegner vejen til markedet for sundheds- og velfærdsteknologi

8 virksomheder tegner vejen til markedet for sundheds- og velfærdsteknologiResultaterne fra innovationsprojektet Technology Roadmapping er netop offentliggjort. 8 nordjyske logistikvirksomheder har med hjælp fra Aalborg Universitet og Bent Bilstrup fra Lakeside A/S fået overblik over potentialerne i markedet for sundheds- og velfærdsteknologi.
Læs mere

Nordjylland hjemsted for udvikling og test af intelligente transportsystemer

Nordjylland hjemsted for udvikling og test af intelligente transportsystemerI foråret 2010 fik et fremsynet udviklingsprojekt udtænkt i samarbejde mellem Aalborg Universitet og en håndfuld nordjyske virksomheder betroet små 40 mio.kr til forskning i intelligente transportsystemer. Torsdag startes et nyt netværk op, som skal være med til at generere idéer til nye anvendelser af IKT i trafikken. Samtidig skydes et pilotprojekt af hidtil uset størrelse med 500 nordjyske bilister som prøvekaniner i gang.
Læs mere

 

 

AAU-netværk og

forskningscentre

inden for intelligent transport and logistics

ITS Platform

CELOG

 

 
Fokusområder

- Telecom

- Intelligent Transport and
  Logistics

- IT-services

- Smart Energy Grids

- Digital Health Solutions

- Digital Experiences

- Wireless

- Embedded Software
  Systems

- Data-Intensive Systems

- Human-Computer
  Interaction

 
 
 
 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark