Pressemeddelelse, BrainsBusiness, 16. marts 2010

 

RTX bag fremtidens Digital Home-standard

 

Ingeniører fra RTX Telecom har i samarbejde med den hollandske chipproducent SiTel skabt en helt ny teknologi baseret på DECT-standarden, der spås en stor fremtid inden for blandt andet home automation-produkter.

 

Øget fokus på klima og indlejrede systemer er to megatrends, som de fleste nok er enige om, er over os. Det har fået ingeniørerne hos RTX i Nørresundby til at kaste sig over et nyt projekt sammen med den mangeårige samarbejdspartner og store hollandske chipproducent SiTel. Målet har været at udvikle en ny DECT-standard til indlejrede systemer, som er ekstremt strømbesparende i forhold til i dag. Med andre ord en standard, hvor den energi, det koster at flytte en bit trådløst, er reduceret til et minimum. Den nye standard kaldes DECT Ultra Low Power eller bare DECT ULP:

 

- Fremtidens hjem vil være fyldt med digitale produkter med indlejrede systemer, der skal snakke sammen trådløst. Vaskemaskine, køleskab, TV og et væld af sensorer skal kunne snakke sammen, så dit hjem blandt andet udnytter den tilgængelige energi bedst muligt til fordel for klimaet. DECT er en af de mest anvendte teknologier inden for trådløs telefoni, og vi har nu udviklet en ny generation af DECT, som er ekstremt strømbesparende. Det giver en masse fordele – både for miljøet, men også rent praktisk, idet mange produkter fremover vil være trådløse og dermed ikke have fast strømtilslutning, siger Lasse Anker Knudsen, der er Technical Marketing Manager hos RTX.

 

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

Fakta

DECT er en forkortelse af Digital Enhanced (tidl. European) Cordless Telephone og er en europæisk standard for digitale trådløse telefoner, der i dag anvendes over hele verden.

 

For yderligere informationer, kontakt venligst:

Technical Marketing Manager hos RTX Telecom Lasse Anker Knudsen, tlf. 9632 2300eller e-mail lkn@rtx.dk

Informationsansvarlig hos BrainsBusiness ICT North Denmark Berit Borup Brendborg, tlf. 9940 8892 eller e-mail bbb@brainsbusiness.dk

Presseservice Esben Lind Simonsen fra Conexia PR, tlf. 2514 5816 eller e-mail esben@conexiapr.dk

 


 

Tillykke til vinderen af

BrainsBusiness Award 2011:

Steen Andreassen

Vidste du at...

DECT ULP havde verdenspremiere ved DECT 2010 i februar i år

 
 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark