Logimatic Gruppen vækster gennem offensiv investering


Trods den almindelige opfattelse af stagnation, eller sågar nedgang, i danske og specielt nordjyske virksomheders udvikling, vækster Logimatic Gruppen nu gennem endnu et opkøb. Denne gang ved opkøb af konsulenthuset AX Innovation, der har speciale i ERP systemet Microsoft Dynamics AX. Sidst det skete var ved opkøbet af softwarefirmaet ByggeSoft i 2010.

Strategien falder godt i tråd med den generelle tendens, hvor 31 % af de danske virksomheder peger på opkøb og fusioner, som en måde at takle krisen (kilde: KPMG's Middle Market Survey). Direktør i Logimatic Holding, Troels Severinsen, peger på at Logimatic har formået at tilpasse forretningen og omstille sig til nye markedsvilkår, hvilket er nødvendigt i et presset marked.

Via fusionen investerer Logimatic Gruppen i nye vækstmuligheder, gennem udvidelse af produktporteføljen, der nu også dækker mere standardiserede løsninger,end det tidligere har været tilfældet. Hidtil har ingeniør- og IT virksomhedens produkter primært været nicheprodukter inden for eksempelvis softwareløsninger til styring af planlagt vedligehold, byggeprojekter, lager og logistik, og automation til blandt andet clean-tech, marine og offshore faciliteter.

”Udvidelsen af gruppen styrker og udvider vores eksisterende forretningsgrundlag og betyder, at vi nu også kan tilbyde integrerede løsninger med vores egne produkter og ERP systemet Microsoft Dynamics AX.

Ud over det kan vi naturligvis også tilbyde Microsoft Dynamics AX som enkeltstående produkt, samt selve integrationen til tredje parts IT-systemer” udtaler Troels Severinsen. ”Vi vil altså fremadrettet kunne tilbyde komplette løsninger inden for ERP”, fortsætter han.

Til trods for - eller måske på grund af – krisen, oplever Logimatic en stigende efterspørgsel på integration mellem virksomhedernes eksisterende ERP systemer og de mange forskellige specialløsninger, der benyttes i forskellige brancher. Den økonomiske situation i dag presser virksomhederne til at optimere i forhold til de investeringer, der allerede er foretaget. Nyinvesteringer ved indkøb af IT-løsninger baseres i dag selvfølgelig ligeledes på grundige økonomiske overvejelser. Karl Therkildsen, direktør i AX Innovation, udtaler: ”Gennem AX Innovations optagelse i Logimatic Gruppen, kombineres unikke kompetencer inden for området og vi vil i højere grad kunne aflaste kunderne, såvel økonomisk som risikomæssigt. Vi samler nemlig det projektforløb, der er forbundet med de ofte komplicerede integrationsprocesser, som er kendetegnende for denne type projekter.”

”Vi forventer en umiddelbar positiv effekt på vores afsætning som følge af opkøbet, og regner da også med at kunne se et godt afkast af investeringen på lang sigt”, slutter Troels Severinsen.

 

Kilde: Logimatic.dk


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark