Nordjyder bedst til networking


Pressemeddelelse, BrainsBusiness ICT NORTH DENMARK, den 28. december 2010

 

Nordjyderne er de bedste i landet til at danne professionelle netværk mellem universitet og erhvervsliv, fastslår en endnu ikke offentliggjort rapport fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Det er særlig IKT-området, der trækker for.

 

Interessen for at indgå i professionelle netværk med det formål at udveksle eller udvikle viden og kompetencer har de senere år været stærkt stigende i mange grene af samfundet. Nu viser en endnu ikke offentliggjort rapport fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen, at nordjyderne er længst fremme, når det handler om at udnytte forskeres viden i erhvervslivet via netværk.

 

Rapporten "Kortlægning af innovative netværk" fremhæver særligt Aalborg Universitet, der med ikke mindre end 33 virksomhedsrettede netværk topper listen over danske vidensinstitutioner, som organiserer samarbejde med specielt de små og mellemstore virksomheder. Danmarks Tekniske Universitet DTU kommer ind på en 2. plads med 17 netværk. Københavns Universitet med 8:

 

- På Aalborg Universitet har man i mange år haft fokus på matchmaking mellem forskere og virksomheder, forklarer informationsansvarlig Berit Borup Brendborg fra BrainsBusiness.

 

– Vi kan nu se en tæt sammenhæng mellem world class forskere på universitetet og dannelsen af klynger af virksomheder inden for de pågældende fagområder – specielt inden for IKT-erhvervene er vi nået langt, fortsætter hun.

 

IKT er således det fagområde, hvor der netværkes mest i Danmark. 37 % af de registrerede netværk har tilknytning til IKT - hovedparten af dem har udgangspunkt i Nordjylland. Det overrasker ikke den administrerende direktør for en af Danmarks største IT-virksomheder:

 

- Der er et liv i Nordjylland, som man ikke ser andre steder. Både de offentlige aktører, universitetet og det private erhvervsliv arbejder tæt sammen og med samme målsætning, og det ser man ikke på samme måde andre steder i Danmark. Det er utroligt stærkt, og jeg er meget imponeret, siger Keld Jersild Olsen fra Hewlett Packard Danmark om det nordjyske talent for networking.

 

Hos Oxford Research, der har stået for undersøgelsen for Forsknings- og Innovationsstyrelsen, er der slet ingen tvivl om, at virksomhedernes engagement i forskellige netværk styrker bundlinjen, selvom det kan være svært at måle umiddelbart:

 

- Viden skal i fremtiden være vores væsentligste eksportvare, men realiteten er, at viden meget hurtigt bliver forældet. Netværk er værdiskabende, fordi de binder vidensinstitutioner og erhvervsliv tættere sammen og i denne proces fremmes innovationen og idéudviklingen, siger vicedirektør Henrik Mahncke fra Oxford Research om behovet for netværk, der fremmer videndeling mellem universiteterne og erhvervslivet.

 

Læs Erhvervsbladets omtale af rapporten her.


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark