Ny vej til mastergrad for it- og mobilfolket


Et samarbejde mellem Aalborg Universitet og Ingeniørhøjskolen i København skaber nu et samlet ingeniørforløb for ansatte i it- og mobilbranchen, som vil videreuddanne sig til master ved siden af det daglige job.

 

Ingeniørhøjskolen i København og AAU Cph går sammen om et nyt efteruddannelsestilbudUddannelsen Master in Information and Communication Technologies (mICT) henvender sig til personer i it- og mobil-branchen, som gerne vil videreuddanne sig, samtidig med at de holder fast i deres arbejde. Det tværfaglige studieforløb er tilrettelagt, så det giver branchens folk den nyeste og mest relevante viden, og blandt fokusområderne er derfor udvikling af brugervenlige applikationer, forretningsmodeller, sikkerhed, nye platforme, internet- og broadcast-teknologier samt mediekonvergens. Noget af det, der gør deltids-uddannelsen særligt interessant for branchens folk, er, at Aalborg Universitet København og Ingeniørhøjskolen i København (IHK) nu i fællesskab tilbyder et samlet forløb.

 

På Ingeniørhøjskolen i Københavns Center for Videreuddannelse kan man med en kortere uddannelse som for eksempel datamatiker få en bachelor- eller diplomgrad, mens man på AAU Cph i Ballerup kan blive master eller kandidat – i ét samlet og industriorienteret forløb.

 

- Mange er interesserede i at komme videre, når de har fået deres bachelor- eller diplomuddannelse. Derfor tror vi på, at der er grundlag for master-uddannelsen, fordi vi har kunnet sikre et samlet forløb ved at koble uddannelserne på IHK’s Center for Videreuddannelse og AAU sammen. Det vil sige, at hvis du har en kort uddannelse som for eksempel datamatiker, kan du alligevel blive master og derefter civilingeniør via aftenforløb, forklarer lektor Reza Tadayoni fra Aalborg Universitet København.

 

Ingeniørhøjskolen i København har også store forventninger til det nye studietilbud, idet mange af de ca. 600 studerende på Ingeniørhøjskolens Center for Videreuddannelse, har spurgt til mulighederne for endnu mere videreuddannelse.


– På Center for Videreuddannelse er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde vores studerende en masteroverbygning i de nyeste informations- og kommunikationsteknologier. Masteroverbygningen er attraktiv for de studerende, og med en mastergrad bliver de mere attraktive på arbejdsmarkedet. Det er god synergi, forklarer uddannelsesleder Mette Elting fra Ingeniørhøjskolens Center for Videreuddannelse.

 

- Et vigtigt mål er, at virksomhederne får chancen for gennem et deltidsforløb at få dygtiggjort medarbejdere, som måske ellers ville have været nødt til at sige op for at kunne videreuddanne sig. Og de studerende kan på aftenniveau tilegne sig den nyeste viden og få nye jobfunktioner, siger professor Knud Erik Skouby, Aalborg Universitet.

 

Master-uddannelsen mICT tager to år på deltid, og de studerende skal arbejde med problembaserede projekter, der tager udgangspunkt i deres egen virksomhed. En kandidatgrad kan herefter erhverves gennem et individuelt sammensat forløb, og hvis ambitionerne er til stede hos den studerende, er der intet i vejen for, at man med det nye tilbud fra Aalborg Universitet og Ingeniørhøjskolen Københavns Center for Videreuddannelse vil kunne deltidsuddannelse sig hele vejen fra datamatiker til ph.d.-grad.

 

Yderligere oplysninger:

Kilde: AAU's pressenyt

 


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark