Om fire år følger kufferten med på ferie


Millioner af kufferter forsvinder eller kommer for sent med flyet. Flyselskaber har et stort kvalitetsproblem med håndtering af bagage, og det koster årligt luftfartsindustrien over 16 mia. kroner. AAU er med i et nyt projekt i Højteknologifonden, der vil løse problemet.


At håndtere en kufferts rejse fra København via Paris til Bangalore er en kompleks sag. Der er mange ansvarsskift og mange fejlkilder. Derfor forsvinder eller forsinkes mere end 40 millioner kufferter hvert år.

 

Det kræver en højteknologisk indsats at løse problemet, mener parterne bag et nyt projekt, BagTrack, der har fået 15 mio. kr. i støtte fra Højteknologifonden. Projektet vil om fire år have revolutioneret den måde flybagage håndteres på. BagTrack-projektets deltagere dækker alle dele af håndteringen - lufthavne, flyselskaber, internationale interesseorganisationer, teknologi- og løsningsleverandører samt forskningspartnere.

 

Administrerende Direktør Finn Mathiassen, Lyngsoe Systems siger:

”Ud over at det er dårlig service over for rejsende, så er fejlhåndteret bagage en omkostning for luftfartsindustrien, som belaster dem hårdt. Projektet tager fat i begge udfordringer og vil dermed blive til gavn for både rejsende og luftfartsindustrien."

 

Fra Center fra Data-intensive Systemer (Daisy) ved Institut for Datalogi, Aalborg Universitet, udtaler professor Torben Bach Pedersen:

”Vi skal udvikle banebrydende teknologier, der kan opsamle og analysere de enorme mængder af data fra et verdensomspændende bagagenetværk. Her kan vi bygge på vores mangeårige forskning inden for business intelligence systemer og håndtering af lokationsdata.”

 

For SAS er der et stort potentiale i den nye forskning. Senior VP Ground Handling, Gorm Frimannslund:

“Dette er første gang, vi ser forskning på området, som inddrager flere lufthavne og dermed den reelle logistic. Derfor tror vi på en stor effekt, til glæde for SAS og til glæde for hele flytrafikken.”

 

Det er statistikere fra Institut for Matematiske Fag ved Aalborg Universitet, som skal udvikle de avancerede statistiske modeller, så opsamlingen af bagagedata foregår optimalt, og analyseresultaterne er skudsikre. 

 

> Læs omtale på Elektronikbranchen.dk her

 

Kontaktoplysninger:

Lyngsoe Systems A/S, Aars, Direktør Finn Mathiassen, 9698 0980              

Aalborg Universitet,  Professor Torben Bach Pedersen, 9940 9975             

SAS, Stockholm, Senior VP Ground Handling Gorm Frimannslund, +47 95 718803

Aalborg Airport, Nørresundby, Direktør Søren Svendsen, 9635 7755             

IATA, Schweiz, Assistant Director Baggage Andrew Price, +41 22 7702880


Fakta: 

Højteknologifondens investering: 15 millioner kr.

Budget: 30 millioner kr.                   

Varighed: 4 år


Projektets titel: BagTrack - Styr på bagagen

 

Kilde: Højteknologifonden

 


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark