Sluk lyset med din mobiltelefon


Sluk lyset i køkkenet uden at lette dig fra sofaen, eller tænd kaffemaskinen 10 minutter inden du kommer hjem fra arbejde. Zensehome lancerer nu en ny smartphone-app, zenseremote, som gør det muligt at styre hjemmets stikkontakter og lampeudtag direkte fra mobiltelefonen.

Zensehome er et unikt system til intelligent styring af hjemmets elinstallation, som giver brugeren fuld kontrol over stikkontakter og lampeudtag samt overblik over forbruget. Og nu behøver man ikke engang trykke på kontakten længere.

- Folk har efterhånden vænnet sig til at bruge mobiltelefonen til mange af hverdagens gøremål, så derfor er det nærliggende for os at tilbyde vores kunder den luksus at kunne kontrollere deres lamper og stikkontakter fra mobilen, fortæller Henrik Bruntse, der er salgs- og markedsføringschef i zensehome.

Applikationen zenseremote kan foreløbig fås til Android-baserede mobiltelefoner, og i løbet af et par måneder vil en variant til iPhone-ejere også være klar. Applikationen er gratis at downloade, og den giver et nemt overskueligt billede af alle hjemmets installationsenheder og mulighed for at betjene dem, uanset hvor man befinder sig.

Zensehome er udviklet af det nordjyske firma af samme navn, der – som de første nogensinde – har formået at skabe stikkontakter, der kan kommunikere med hinanden via ledningsnettet. På den måde kan man nu få et stabilt, intelligent styresystem til sit hus, uden at der skal fræses i vægge og trækkes nye ledninger. Systemet monteres simpelthen på det eksisterende ledningsnet, og det er med til at gøre zensehome til et billigere alternativ end konkurrenterne på markedet.

Zensehome giver adgang til blandt andet lysdæmpning, gruppering af lamper, automatiske tænd/sluk- og dæmpefunktioner, samt en sluk-alt-funktion, når huset forlades.

 


Det unikke ved zensehome ligger ikke mindst i det detaljerede overblik over husets elforbrug, som systemet giver adgang til.Fra et brugervenligt computerprogram kan man se præcist, hvor meget strøm hver enkelt stikkontakt og lampeudtag bruger på et døgn, så man kan fange de værste strømtyve.


Center for Energibesparelser (tidl. Elsparefonden) vurderer, at man kan skære 25 procent af elregningen med zensehome på grund systemets styringsmuligheder, som blandt andet gør det enkelt at eliminere al unødvendig standby-forbrug fra husets elapparater - helt automatisk.

Zensehome forhandles via et landsdækkende netværk på over 200 elinstallatører – et tal som er hastigt stigende i takt med den efterspørgsel, som zensehome har mærket siden lanceringen i 2009.

- Vi kommer med et produkt, som kunderne aldrig har set før, og kombinationen af komfort, sikkerhed, energibesparelse og enkel betjening er noget, som vi kan mærke vækker interesse hos danskerne, siger Henrik Bruntse.

 

Zensehome var i 2010 nomineret til BrainsBusiness Award - se video om virksomheden her.

 


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

   

 

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet

Region Nordjylland

IKT-erhvervet i Nordjylland

Aalborg Kommune

Business Region North Denmark

Copyright © 2008-2015 BrainsBusiness ICT North Denmark