Computerworld Summit 2018 - Aarhus

BrainsBusiness og it-forum er medarrangører på årets Computerworld Summit i Aarhus, der byder på et væld af spændende oplægsholdere.

> Tilmeld dig her

 

Dagens program

08.30
Morgenmad og registrering


09.00
Velkomst
Moderator: Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld

Lars Jacobsen er chefredaktør på Computerworld. Har arbejdet for Computerworld siden 2006, blandt andet som udviklingschef. Han interesserer sig især for hvordan teknologi opstår og etableres i virksomheder og samfundet.


09.10
From Holy Grail to structured fail
Tim Vang åbner konferencen med et høj-oktan indlæg om, hvordan du kan skabe digital innovation gennem pretotyping. Metoden, som er udviklet af Google, gør dig i stand til at eksperimentere med nye produkter og services med en hastighed, der ikke er set før. Det er en nødvendighed i en verden, som bevæger sig stadig hurtigere.

Pretotyping skelner nådesløst mellem 'gode ideer' og 'gode forretningsidéer' - for hvorfor skulle du dog bruge tid og penge på at udvikle et nyt produkt eller en ny service, som ikke har kommerciel flyvehøjde, når det er færdigudviklet?

Oplægsholder:

Tim Vang, forfatter af From Holy Grail to structured fail

Tim Vang er indbegrebet af innovation og iværksætteri og har 20+ års erfaring fra start-ups og fra arbejdet med globale virksomheder. Tim var i 2004 en af pionererne inden for crowdfunding med MYC4, og selskabet vandt Schwab Foundation’s Social Entrepreneurs of the Year i 2013. Tim er medstifter af pree.to, der hjælper store virksomheder med at blive entreprenante igen. Tim har pretotyping levende under huden – det vil du kunne fornemme, når du møder ham.


10.00
Google og den digitale transformation

Alle kender Google - men de færreste kender Googles Enterprise- og digitaliseringsstrategi.

I disse år vælger flere og flere virksomheder at flytte deres produktivitetsværktøjer og server-afvikling til Cloud-udbyderne, og siden 2006 har flere og flere større - og globale - virksomheder valgt at “gå Google”.

Hvor der med et skift til Google tidligere var tale om omlægning af email-løsning til G Suite, på grund af sparede omkostninger til Office-licenser og Exchangeservere, er Googles løsninger og deres tilgang til IT nu et forretningsstrategisk valg, som i de fleste tilfælde besluttes ud fra et samlet change- og digitaliseringsperspektiv.

Med baggrund i 10 års indsigt i Googles enterprisestrategi og i de virksomheder, som bruger Googles løsninger, vil du med dette indlæg få en indsigt i såvel Googles forretningsstrategi som i, hvad der driver beslutningsprocessen for de mange virksomheder, der nu “går Google” verden over.

Oplægsholder:

Finn H. Krusholm, Digital evangelist, Investor & Co-founder, APPS People

Finn H. Krusholm er direktør hos Nordens største Google Business partner, APPS People, og har dertil siddet i såvel Googles som Microsofts advisory boards.


10.30
Pause


11.00
Vælg de indlæg, du ønsker at deltage på:

Digital Transformation

11.00-11.25
Den menneskelige faktor

Hvis vi gør, som vi plejer, får vi det, som vi plejer. Men hvad nu når verden ikke er, som den plejer at være? Indledningsvis skal vi forstå, hvad der spænder ben for forandring. Vi kommer forbi begreber som kalkun-konklusioner, méconnaissance og mødelokaledynamik, så du kan genkende fænomenerne, når du møder dem i dagligdagen.

Hvorfor? Fordi det vil hjælpe dig til at sætte fart på innovation i it-afdelingen. Fordi tid er penge. Og fordi værdiskabelse og overlevelse hænger sammen.

Og så introduceres en ny sportsgren: Omstillingskarate.

Ursula Krogsbøll, direktør, Digital strategi og innovation, Miracle A/S

11.30-11.55
Hvor er fremtidens datacenter?

De fleste virksomheder har en strategi for deres fremtidige datacenter og for mange af dem involverer det flytning af data til en public cloud.

Men..

- Hvor giver det mening?
- Hvad koster det?
- Hvordan kommer man derop?
- Hvad med sikkerheden?

Det er nogle af de udfordringer, som vi dagligt adresserer og gerne deler vores viden omkring.

Christian Foghsgaard, salgsdirektør, Lytzen IT A/S

Secure Business

11.00-11.25
Titel TBA

Lenovo

11.30-11.55
Få styr på de basale it-sikkerhedskontroller (CIS 1-6)

Hvis du skal lægge en fornuftig it-sikkerhedsstrategi, bør du altid begynde med at have styr på de basale CIS 20 (1-6 kontroller). Vi kigger nærmere på, hvordan du får kortlagt dit nuværende niveau og får udarbejdet en plan for dit ønskede niveau.

Ivanti har med sin suite af produkter specialiseret sig i løsninger, der kan assistere på de basale CIS 1-5 kontroller. Kristian Rieper-Holm fra GlobalSequr vil give en introduktion til at arbejde struktureret med it-sikkerhed vha. CIS 20-frameworket, samt hvordan Ivanti kan komplimentere dette arbejde.

Kristian Norsgaard Rieper-Holm, CEO, GlobalSequr A/S


12.00
Taler TBA


12.30
Frokost


13.15
Vælg de indlæg, du ønsker at deltage på:

Digital Transformation

13.15-13.40
Digitaliseret Service

IOT, RPA, AI, servitization, talegenkendelse – det flyver rundt med ”buzzwords” for tiden. Men hvad betyder digitalisering for servicevirksomheder og -teknikere og hvilke muligheder giver det for øget indtjening og/eller nye indtjeningskilder?

Kom og hør IFS' synspunkt på dette og få nogle konkrete bud på, hvordan digitalisering - med en strategi bag sig – kan åbne for helt nye forretningsmuligheder og øget kundeservice

Kim Bursøe, senior business advisor, IFS Danmark A/S

13.45-14.10
Data er det nye perimeter

Gemalto vil på dette indlæg uddybe de grundlæggende systemer, der kan sikre data og gøre kryptering simpelt og sikker via en solid key management-løsning.

Temaer som “Moving to cloud”, GDPR, hacking, traceability og mange flere udgør en reel udfordring, som vores it-afdelinger er udsat for på daglig basis. Derfor er det nødvendigt med konstant fokus på datasikkerhed.

Kaare S. Mortensen, pre sales consultant, Gemalto

Secure Business

13.15-13.40
Det aktuelle trusselsbillede – og hvordan gør Artificiel Intelligence en forskel?

Lovisa Bonnevier, senior security advisor, SecureLink

13.45-14.10
Gemmeleg med hackere: Behovet for at registrere og reagere er større end nogensinde

Erhvervslivet kæmper med at holde sig på omgangshøjde med de seneste og mest voldsome angreb samtidig med, at der skal være styr på alle de daglige rutiner, der tilsammen udgør en organisations overordnede forsvarsstrategi.

Men hvad nu hvis et sikkerhedsbrud allerede har fundet sted eller lige nu er overhængende på grund af en række risikable rutiner?

Tiden fra opdagelsen af en ny brist til et egentligt angreb kan være et spørgsmål om timer – eller endda minutter.

Denne præsentation giver indblik i danske og internationale virksomheders mislykkede såvel som succesfulde forsvarsstrategier og vil understrege vigtigheden af at have de rigtige detekteringsværktøjer for at forstå nutidens trusler, deres krav til respons, og hvilke typer angreb vi kan forvente i fremtiden.

Andreas Aaris-Larsen, senior security consultant, F-Secure


14.15
Pause


14.30
Vælg de indlæg, du ønsker at deltage på:

Digital Transformation

14.30-14.55
Er dine printere gamle? Sådan får du mest for pengene i dit printerrum

En ny undersøgelse viser, at 49 procent af de mindre og mellemstore danske virksomheder har printere, som er mere end fem år gamle. En printer af ældre dato er ikke et problem i sig selv, men kan faktisk være dyr i drift. Peter Ravnhøj, landechef for Epson i Danmark, fortæller om de skjulte udgifter ved din gamle printer, og hvordan du optimerer jeres printerløsning.

Skal du vente med at udskifte den, til den går i stykker, eller kan det betale sig på bundlinjen at sende den på pension inden? Og hvordan kan du skelne mellem her-og-nu omkostninger ved en ny printer og omkostninger på længere sigt? Du får også indblik i, hvad der er sket på printer-teknologi de seneste fem år – og vi kan godt afsløre, at det er er en hel del. Peter Ravnhøj fortæller også om forskellene mellem inkjet og laser-teknologi, og hvor meget du kan spare ved at vælge den rette teknologi til de rette opgaver.

Peter Ravnhøj, Country Manager, Epson Denmark

Secure Business

14.30-14.55
Vær obs på de blinde vinkler, og bekrig det ukendte

Stigningen i forekomsten af hidtil ukendt malware, som kompromitterer de interne systemer, altødelæggende DDoS-angreb, APT’er (advanced persistent threats) og trusler, der omgår traditionel it-sikkerhed, har ændret sikkerhedslandskabet.

Omkransende firewalls og signatur-baserede løsninger er ikke længere tilstrækkelige. Men administratorerne kan alene gennem nidkær overvågning af netværkets opførsel og en proaktiv imødegåelse af cybertrusler genvinde kontrollen over deres it-miljø.

Lubos Lunter, product manager, Flowmon Networks


15.00

Design Thinking - fra strategiske beslutninger til konkrete løsninger
Peter vil i sit oplæg fortælle om, hvordan Trifork arbejder med Design Thinking som en tilgang til at accelerere digital innovation og drive processen fra strategiske beslutninger til konkrete løsninger. Trifork har gennem de seneste år afholdt en lang række Design Thinking workshops under navnet Trifork Accelerate, og har herigennem arbejdet med en bred vifte af problemstillinger relateret til digital transformation og innovation. Peter vil give et indblik i Triforks værktøjskasse og illustrere hvordan Trifork Accelerate både er effektiv til udvikling af produkter, services og processer, men også har et unikt potentiale til at skabe kulturforandring.

Oplægsholder:

Peter Rørsgaard, executive vice president & CMO, Trifork

 


15.30

Er sikkerhedspolitikken den største trussel mod sikkerheden?

“Medarbejderne er den største trussel” er noget man ofte hører. Det er dog en forfejlet måde at sætte tingene op på, da udsagn som dette lægger ansvaret på medarbejderen alene, selvom det typisk ikke alene er medarbejderens skyld. Det er derimod menneskelig opførsel og IT-sikkerhedspolitikker, der ikke passer til arbejdsgangene i virksomhederne.

Formålet med en IT-sikkerhedspolitik er at skabe god IT-sikkerhed i virksomheden. Den er derfor tit meget restriktiv. Nogle gange så restriktiv, at den ikke nødvendigvis bliver fulgt af medarbejderne. Dette opfattes ofte som om, at medarbejderne ikke ved, hvad politikken er eller at de ikke ved, hvordan man opfører sig sikkert. I mange tilfælde ved medarbejderne dog godt, hvad politikken er, men vælger bevidst at omgå reglerne, hvis den fx besværliggør deres arbejde. Man vælger altså usikre løsninger fordi man gerne vil gøre sit arbejde godt. "Good users to bad things".

Hør hvorfor det er vigtigt at have en brugercentreret tilgang til sikkerhed, hvor man inddrager brugerne. En mere lempelig politik kan i sidste ende føre til bedre reel sikkerhed, hvis den er baseret på en forståelse af menneskelig opførsel og de arbejdsopgaver der udføres. En god sikkerhedspolitik kræver både viden om IT-sikkerhed samt en dyb forståelse for medarbejdernes arbejdsgange og erfaringer.

Oplægsholder:

Mads Schaarup Andersen, Senior Usable Security Expert, Security Lab, Alexandra Instituttet A/S

 


16.00
Tak for i dag


Antallet af pladser er begrænset og forbeholdt it-beslutningstagere og slutbrugere. Du kan nu tilmelde dig og sikre dig en gratis plads på Summit 2018.

> Tilmeld dig her

Fakta om arrangementet

Dato:
8. november 2018

Tid:
08:30-16:00

Sted:
Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus

Pris:
Gratis

Kontakt navn:
Berit Brendborg

Kontakt e-mail:

placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune