Cryptocurrency - en introduktion

Hvad ligger der egentlig bag begreber som cryptocurrency, bitcoin og blockchain - og hvordan kan du bruge dem i din virksomhed? Det sætter vi spot på ved dette arrangement, hvor vi har inviteret to af Danmarks førende eksperter på området.

Program:

08.30
Kaffe, registrering og netværk

En introduktion til Cryptocurrencies

v/ Claudio Orlandi, lektor, Aarhus Universitet

Om oplægget:

Interessen for Bitcoin (verdens første udbredte cryptocurrency) steg voldsomt i 2013, og prisen for én bitcoin steg på blot få måneder fra ca. 50 kr til 5.000 kr. Bitcoin (og andre cryptocurrencies) kan ændre måden, hvorpå vi udfører økonomiske transaktioner online, radikalt. Derudover udgør principperne bag Bitcoin (dvs. den såkaldte Blockchain) en ny teknologi, som sandsynligvis vil kunne udnyttes i andre sammenhænge også.

I dette foredrag vil Claudio forsøge at skære ind til benet af Bitcoin som en abstrakt, avanceret protokol for at gøre begrebet tilgængeligt for et bredere publikum. Efter foredraget vil du kunne besvare følgende spørgsmål:

  • Hvordan skabes Bitcoins, og hvad sikrer, at man ikke kan forfalske Bitcoins?
  • Hvordan forebygges dobbelt brug af Bitcoins?
  • Hvordan giver Bitcoin-systemet brugerne anonymitet?
  • Hvilke andre mulige kontekster kan Blockchain anvendes i?

Om Claudio Orlandi:

Claudio Orlandi er lektor ved Datalogisk Institut på Aarhus Universitet. Han forsker i teori og praksis inden for kryptografiske protokoller og er formand for "CryptoAction", et EU-finansieret forskernetværk om kryptografi, der tæller medlemmer fra 35 EU-lande og Israel. 

Oplægget vil blive afholdt på engelsk.

Q&A med Claudio Orlandi


Blockchain, smart contracts & ICOs

v/ Hachem Hassan, juridisk rådgiver, Bird & Bird

Om oplægget:

Der bliver på nuværende tidspunkt investeret massivt Blockchain teknologien og spås til at være den største opfindelse siden internettet. En række aktører, herunder banker, jurister og teknologivirksomheder vil inden for de kommende år blive hårdt udfordret af teknologien, hvorfor de allerede på nuværende tidspunkt forsøger at optimere deres forretning ved hjælp af teknologien.  Der bliver på nuværende tidspunkt investeret massivt Blockchain teknologien og spås til at være den største opfindelse siden internettet. En række aktører, herunder banker, jurister og teknologivirksomheder vil inden for de kommende år blive hårdt udfordret af teknologien, hvorfor de allerede på nuværende tidspunkt forsøger at optimere deres forretning ved hjælp af teknologien.  

 Hachem Hassan vil bl.a. besvare følgende spørgsmål:

  • Hvordan kan virksomheder implementere Blockchain teknologien?
  • Hvad er smart contracts og hvordan kan de gavne min virksomhed?
  • Hvad er Initial Coin Offerings (ICOs)?

Oplægget vil være en gennemgang af de forretningsmæssige, juridiske og teknologiske muligheder/udfordringer ved anvendelsen af teknologien. Der vil desuden blive anvendt en række konkrete cases som inspiration. 

Om Hachem Hassan:

Hachem Hassan er juridisk rådgiver hos Bird & Bird. Han har de seneste år beskæftiget sig med FinTech, crowdfunding og Blockchain, både på nationalt og internationalt plan. Hachem har speciale i de juridiske udfordringer ved anvendelsen af nye innovative teknologier, samt i optimeringen af nuværende processer ved hjælp af Blockchain teknologien. 

Q&A med Hachem Hassan

 

Fakta om arrangementet

Dato:
29. november 2017

Tilmeldingsfrist:
24. november 2017

Tid:
8.30-11.00

Sted:
AAU, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg. Lokale 3.463, 4. sal (3. niveau)

Pris:
Gratis for medlemmer af BrainsBusiness. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr. ex. moms. No-show gebyr ved udeblivelse eller afmelding senere end kl. 12.00 dagen inden: DKK 500 kr ex moms.

Kontakt navn:
Stine Lund

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune