Design Thinking 1 - Sæt retning på din udvikling med Design Sprint

Design Sprint er en konkret designmetode til:

  • at sætte retning på jeres strategiske og udviklingsmæssige arbejde?
  • at sætte hastigheden op fra indledende idé til brugertest af første prototype?
  • at udvikle services og produkter, som jeres kunder vil elske?

Vi følger nu, i samarbejde med Combine og Service Design Network Denmark, op på successen fra foråret 2017, når vi tager hul på en ny temarække om Design Thinking.

Denne gang er fokus for temarækken at vise, hvordan design thinking kan være en hurtig og effektiv metode såvel strategisk som udviklingsmæssigt. Temamøderne byder på en blanding af faglige oplæg og praktiske cases fra nogle af Danmarks førende virksomheder. I løbet af de tre møder vil du desuden blive præsenteret for alle trin i metoden Design Sprint, som gør det muligt at gå fra idé til test af prototype på blot fem dage. 

Møde 1 - Sæt retning!

De første dage i en design-sprint-proces ligger fokus på at kortlægge, skitsere og beslutte. Alt sammen for at skabe retning, som er afgørende for effektivt at kunne skabe gode løsninger og få design og kundeorientering indarbejdet i produkter og processer i virksomheder og organisationer. 

 På dette møde får du praktiske eksempler på, hvordan virksomheder bruger kundeinvolvering og design til at skabe retning - både på virksomheds og produktniveau. Du vil desuden få en kort introduktion til Design Sprint som metode samt et par erfaringer med metoden i praksis.

Målgruppen for dette arrangement er CEO, CTO, ledelsesniveau, forretningsansvarlige

Program

Registrering og morgenmad

Velkommen

Hvad er Design Sprint? v/ Rikke Knutzen, SDN Denmark

Ole Madsen, Spar Nord
Spar Nord har en klar serviceagenda: banken vil levere service i særklasse og indtage positionen som Danmarks mest personlige bank. Kommunikationsdirektør Ole Madsen står i spidsen for projektet, der blandt andet har omfattet ny indretning af alle filialer. Ole vil fortælle om, hvordan de i strategiarbejdet har brugt designmetoder til at sætte kunden i centrum og skabe retning.

Pause

Lars Bojer Kanstrup, Combine

Combine har i de seneste år intensiveret brugen af User Experience som afsæt for markedstilgang, metode og kultur. Lars Bojer Kanstrup, kommerciel direktør og partner, vil fortælle om UX' indflydelse på nyeste sprinttilgang- og metode bl.a. gennem etableringen af Skallerup Seaside Resorts nye digitale platform.

Anders Hahn Brandstrup, Kamstrup

User Experience fylder en større og større rolle hos Kamstrup, når de udvikler produkter med kunden i centrum, og som noget nyt er de begyndt at bruge Design Sprint metoden til at sætte speed på udviklingen og vise den konkrete værdi af design. Anders Hahn Brandstrup er Lead Designer hos Kamstrup og vil give dig et konkret indblik i, hvordan Design Sprint både giver værdi og er med til at rykke design op i virksomhedens fokus.

Paneldebat. Dagens oplægsholdere samles i debat. 
Her får du også mulighed for at få svar på evt. spørgsmål, som er opstået i dagens løb.

Opsamling

Tak for i dag


Om design thinking og design sprint

Design Thinking er en brugercentreret tilgang til udvikling af strategier, services og produkter, som er yderst anvendelig til løsning af komplekse opgaver. Konkret skaber man løsninger på specifikke udfordringer ved at tage afsæt i kundernes verden, og derfra sikrer man gennem bl.a. prototyper, at løsningerne er relevante, effektive og brugbare - og dermed salgbare.

Design Thinking er en velfunderet metode, som også danner grundlag for nogle af de principper, vi i dag kender i den agile verden og lean-start-up.

Design Sprint er en konkret metode med specifikke værktøjer til en 5-dages designproces, der starter med at kortlægge og identificere det, man gerne vil udvikle, og afsluttes med en brugertest af en prototype. Design sprint er udviklet af bl.a. Jake Knapp hos Google Ventures med inspiration og afsæt i design som metode.

Se Jake Knapp præsentere Design Sprint i videoen her:


Dette er første arrangement ud af en række på tre, hvor vi sætter fokus på Design Thinking-metoden Design Sprint. Andet arrangement afholdes den 15. marts og sætter fokus på, hvordan anvendelsen af Design Sprint sætter fart på din innovationsproces, og tredje arrangement afholdes 12. april og har form af en workshop, hvor du kommer igennem en fokuseret Design-Sprint-proces i praksis.

 

Fakta om arrangementet

Dato:
1. februar 2018

Tilmeldingsfrist:
26. januar 2018

Tid:
08.30-12.30 (Registrering og morgenmad fra 08.00)

Sted:
Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2, 9000 Aalborg

Pris:
Arrangementet er gratis for medlemmer af SDN Denmark, it-forum og BrainsBusiness. Ikke medlemmer: 500,- ex. moms. No-show gebyr ved afmelding senere end 31. januar kl. 12.00: DKK 500.

Kontakt navn:
Birgit-Johanne Skifter Andersen

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune