Design Thinking 2 - Sæt fart på din innovation med Design Sprint

Design Sprint er en konkret designmetode til:

  • at sætte retning på jeres strategiske og udviklingsmæssige arbejde?
  • at sætte hastigheden op fra indledende idé til brugertest af første prototype?
  • at udvikle services og produkter, som jeres kunder vil elske?

Vi følger nu, i samarbejde med Combine og Service Design Network Denmark, op på successen fra sidste år, når vi tager hul på en ny temarække om Design Thinking.

Denne gang er fokus for temarækken at vise, hvordan design thinking kan være en hurtig og effektiv metode såvel strategisk som udviklingsmæssigt. Temamøderne byder på en blanding af faglige oplæg og praktiske cases fra nogle af Danmarks førende virksomheder. I løbet af de tre møder vil du desuden blive præsenteret for alle trin i metoden Design Sprint, som gør det muligt at gå fra idé til test af prototype på blot fem dage. 

Møde 2 - Sæt fart på din innovation!

Tid er en knap ressource, og ideer bliver først for alvor til innovation, når de kommer på markedet med værdi for brugerne. De sidste dage i en design-sprint-proces ligger fokus på at skabe løsninger og teste dem for netop at sikre markedsmatch og brugerværdi.

På dette møde får du praktiske eksempler på, hvordan virksomheder bruger prototyper og brugertest til at sætte hastigheden op. Du vil desuden få en kort introduktion til Design Sprint som metode samt et par erfaringer med metoden i praksis.

Målgruppe: Ledelsesniveau, projektledere, forretningsudviklere, innovationsmedarbejdere

Program

Registrering og morgenmad

Velkommen

Hvad er Design Sprint? v/ Troels Behrenthz Andersen, Teknologisk Institut
Troels vil give en kort introduktion til Design Sprint med fokus på design sprintets sidste dage, hvor det handler om at skabe løsninger og teste dem for netop at sikre markedsmatch og brugerværdi.

Rasmus Møller, Duka

Duka er på en rejse, hvor forretningsmodellen og de services de tilbyder omkring deres produkter er blevet opdateret. Noget af det arbejde har været gennemført som et design sprint og med hjælp fra Teknologisk Institut har Duka fået udviklet deres kompetencer indenfor design thinking - et nyt fagområde for dem. Rasmus Møller der er partner i Duka vil fortælle om deres rejse og brug af design sprint.

Pause

Kunden i centrum for Design Sprinten v/ Pi Ammentorp og Pia Lilja, Telenor  

Hos Telenor forsøger vi at bringe vores prototyper/koncepter idéer til den 'virkelige verden' så hurtigt som muligt, for at lære og validere, at de skaber den ønskede virkning.
Derfor stræber vi efter at komme ud i den virkelige verden og teste og kvalificere vores ideer hos brugerne så hurtigt og ofte som muligt, og dermed spare ressourcer ved at prototype ideer kontinuerligt før implementering. 

Nisse J. Krenchel,  Alm. Brand

Hvordan ved man, at der er et marked? Hvornår har man lavet en god service? Hvordan minimerer man risikoen? Og hvordan sikrer man hurtigt ’Time-to-market’? Innovationschef Nisse Krenchel fortæller, hvordan Alm. Brand inspireret af Design Sprints har arbejdet med prototyper og test for at sikre, at den nye forsikringsservice ’Yndlings’ ramte kundernes behov.

Opsamling

Tak for i dag


Om design thinking og design sprint

Design Thinking er en brugercentreret tilgang til udvikling af strategier, services og produkter, som er yderst anvendelig til løsning af komplekse opgaver. Konkret skaber man løsninger på specifikke udfordringer ved at tage afsæt i kundernes verden, og derfra sikrer man gennem bl.a. prototyper, at løsningerne er relevante, effektive og brugbare - og dermed salgbare.

Design Thinking er en velfunderet metode, som også danner grundlag for nogle af de principper, vi i dag kender i den agile verden og lean-start-up.

Design Sprint er en konkret metode med specifikke værktøjer til en 5-dages designproces, der starter med at kortlægge og identificere det, man gerne vil udvikle, og afsluttes med en brugertest af en prototype. Design sprint er udviklet af bl.a. Jake Knapp hos Google Ventures med inspiration og afsæt i design som metode.

Se Jake Knapp præsentere Design Sprint i videoen her:


Dette er andet arrangement ud af en række på tre, hvor vi sætter fokus på Design Thinking-metoden Design Sprint. Første arrangement afholdes den 1. februar og sætter fokus på, hvordan anvendelsen af Design Sprint sætter retning på din produktudvikling, og tredje arrangement afholdes 12. april og har form af en workshop, hvor du kommer igennem en fokuseret Design-Sprint-proces i praksis.

 

Fakta om arrangementet

Dato:
15. marts 2018

Tilmeldingsfrist:
12. marts 2018

Tid:
08.30-12.30 (Registrering og morgenmad fra 08.00)

Sted:
Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2, 9000 Aalborg

Pris:
Arrangementet er gratis for medlemmer af SDN Denmark, it-forum og BrainsBusiness. Ikke medlemmer: 500,- ex. moms. No-show gebyr ved afmelding senere end 14. marts 2018 kl. 12.00: DKK 500.

Kontakt navn:
Birgit-Johanne Skifter Andersen

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune