Fremtidens Vækstpotentiale – Internet of Things

 

7. juni 2016 kl. 8.30-16.00
Centralværkstedet, Værkmestergade 7-9, 8000 Aarhus C

Vores samfund i dag udvikles med exceptionel fart. Vi vil i de kommende få år opleve intet mindre end en revolution inden for connectivity af almindelige "døde ting", som vil betyde en mængde af data, som vi endnu ikke har set magen til. Internet of Things (IoT) er den næste revolutionerende it-bølge, som er over os.

IoT er således et globalt forretningsområde af uhørte dimensioner. Men udnyttelsen af IoT i virksomheder ligger fortsat på et ret lavt niveau, og mange virksomheder befinder sig stadig i en pilotfase.

7. juni 2016 sætter vi spot på udviklingen og forretningsmulighederne inden for IOT.

Deltagere vil:

  • Få mulighed for at lære af virksomheder, som allerede har og anvender IoT-løsninger og høre mere om de erfaringer, de har gjort sig samt om forretningspotentialerne på området!
  • Høre om den nyeste forskning på området - hvor langt er man med forskning og udvikling inden for området - og hvilken fremtid tegner sig for os!
  • Høre eksperter på området udtale sig om vækstpotentialet og spillereglerne på et felt, som man hverken kan eller må overse!

Konferencen afholdes i samarbejde med:


Deltagelse er uden beregning. Ved udeblivelse opkræves et no show gebyr på 500 kr. ex moms
Ved spørgsmål, kontakt Berit Brendborg, bbb@brainsbusiness.dk

Program

08.30               Morgenmad og registrering

09.00               Velkomst v/Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld

09.10-10.10     Keynote: Stefan Hyttfors


Disruptive teknologier og ændrede adfærdsmønstre forandrer verden omkring os i rivende fart. Er du klar til denne udvikling? - klar til at tage springet og selv afgøre, hvordan du lander – eller basker du panisk med armene? Vores første keynote er ingen ringere end Swedish Speaker of the Year 2014 - Stefan Hyttfors – en af Skandinaviens mest eftertragtede talere. Han giver her sit bud på, hvordan du kan tage fremtiden til dig og komme sikkert igennem udviklingen!

10.20-11.05      Temaoplæg: Tre parallelle spor


Spor 1 - Lokale: Smedien 1

Udnyt Energy Harvesting i dine IoT-produkter

Johan Pedersen, DELTA

  • Overblik over teknologier og relation til virksomhedens forretning
  • Hvordan virksomheden kommer i gang med energy harvesting og forslag til fremgangsmåde

Design og udvikling af trådløse produkter med Energy Harvesting

Martin Jørgensen, Xtel ApS

  • Hvorfor er Energy Harvesting interessant i forbindelse med IoT og trådløse systemer?
  • IoT og forretningsmuligheder

Spor 2 - Lokale: Smedien 2

Internet of Your Things

Haythum Auda, Microsoft

Cloud is a given, CIO's no longer ask whether they should use cloud, but rather how. Cloud Evolves from Point Solution to Strategic Enabler of the new connected economy.

Spor 3 - Lokale: Centralværkstedet

Sæt brugeren i centrum og få succes på IoT-markedet

Klaus Schroeder, design-people

Med eksempler fra Kamstrup, Danfoss og Microsoft vil Klaus Schroeder, strategidirektør fra design-people i Aarhus, belyse hvorfor og hvordan et kompetent arbejde med brugerdomænet og brugeroplevelser kan være afgørende for at få IoT-forretningskoncepter til at få succes i markedet.


11.15-12.00      Temaoplæg: Tre parallelle spor


Spor 1 - Lokale: Smedien 1

"Computing at the edge"

Nikolaj Mann, Enterprise Group, Hewlett Packard Enterprise Danmark

En ny trend, der er central for Hewlett Packard Enterprises IoT-strategi, er "computing at the edge" - dvs. tættere på den originale datakilde. Dette store skift i IoT sker i forbindelse med, at mange organisationer ønsker at flytte computerkraft, dataopsamling og -håndtering tættere på kanten af netværket, og ofte udenfor det traditionelle datacenter. Dette vil give hurtigere adgang til relevante data og kræver mindre båndbredde til at transportere irrelevante data.

Kom og hør mere om Hewlett Packard Enterprise's vision for IoT.

Spor 2 - Lokale: Smedien 2

Intelligente målerløsninger i IoT: Udfordringer og muligheder

Rasmus Krigslund, Kamstrup A/S

Den primære motivation bag de fleste IoT applikationer er økonomiske, miljøorienterede, forbedret komfort eller en kombination. Med udgangspunkt i dette perspektiv vil denne præsentation redegøre for, hvorfor intelligente målerløsninger ofte fremhæves som en af de drivende applikationer indenfor IoT.

Spor 3 - Lokale: Centralværkstedet

Internationalt forum for IoT: Vejen til EU-samarbejde

Mirko Presser, Alexandra Instituttet

IoT er et vigtigt strategisk område for EU, hvilket forskningsprogrammet Horizon 2020 afspejler. Alexandra Instituttet har været initiativtager til oprettelse af det Europæiske IoT-Forum, som bla. afholder den årlige konference IotWeek.

Mirko Presser vil fortælle om de muligheder, der er for danske virksomheder for at samarbejde i EU gennem IoT-Forum.

 


12.00                 Frokost

13.10-13.55      Temaoplæg: Tre parallelle spor


Spor 1 - Lokale: Smedien 1

Dimensionering af systemer og protokoller

Angelo Spognardi, DTU Compute

Sikkerhed af data er et relevant aspekt forbundet med IoT i form af trådløse sensornetværk (WSN). Et sådant sensornetværk skal strømforsynes. Det kan i traditionel WSN ske via batteri eller uden batteri via Energy Harvesting. I begge tilfælde skal vt benytte energien klogt. DTU Computer arbejder med sikkerhed i trådløse sensornetværk, som belyses i indlægget tillige med tendenser i IoT-teknologien.


De 5 store problemstillinger i IoT-sikkerhed

Daniel Lux, Seluxit

Sikkerhed kan ikke bygges ind i et separat sikkerhedsmodul, som man ser i mange designs, men skal være en del af ens løsning fra hardwaredesign hele vejen op til bruger grænsefladen. Hvis en sikkerhedsmekanisme fejler, skal der være andre sikkerhedsmekanismer, der tager over, og jo flere af disse mekanismer, man bruger, jo sværere bliver det at bryde ind i et system.

Spor 2 - Lokale: Smedien 2

Hvordan kan du skabe værdi for dine kunder med IoT?

Kasper Mathias Svendsen, Mjølner Informatics

Med denne præsentation klæder Kasper dig på til at starte i det små og komme hurtigt i gang med at udnytte IoT-teknologien til at skabe mere værdi for dine kunder.

Spor 3 - Lokale: Centralværkstedet

Globale megatrends og udfordringer

Peter Dreyer, Tracelink

Internet-of-things har i en årrække været fremført som omdrejningspunkt for den fjerde industrielle revolution og som svar på mange af de udfordringer vi står overfor. Alligevel har gennembruddet ladet vente på sig. Måske fordi teknologien ikke har været helt moden, måske fordi for mange applikationer har haft karakter af nice-to-have eller måske bare fordi markedet ikke har været helt parat. I indlægget diskuterer Peter Dreyer nogle af de udfordringer IoT kan give, hvilke krav kunderne stiller til værdien, og hvordan denne værdi kan tænkes ind i både eksisterende og helt nye forretningsmodeller.


14.05-14.50      Temaoplæg: Tre parallelle spor


Spor 1 - Lokale: Smedien 1

It-sikkerhed i IoT-netværket

Søren Egede Knudsen, Ezenta A/S

Hør, hvordan du sikrer din IoT-kommunikation mod hacking og skaber synlighed og kontrol over IoT-netværket, så potentielle trusler mod virksomheden kan afværges.

 

Spor 2 - Lokale: Smedien 2

Hvordan understøtter mobilkommunikation IoT – i dag og i morgen?

Preben Mogensen, Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs Aalborg

Præsentationen giver et indblik i udviklingen inden for mobilkommunikationsstandarder til at understøtte IoT.


Grundlæggende trådløs teknologi indenfor IoT

Petar Popovski, Aalborg Universitet

Denne præsentation vil indføre nogle grundlæggende principper for at understøtte forskellige fremtidige varianter af IoT, omfattet af massiv maskinetype kommunikation (mMTC) og ultrapålidelig kommunikation med lav forsinkelse (URLLC). Disse omfatter: transmission af små datamængder, elementer af ultra-høj pålidelighed, ukoordineret adgang til massive antal enheder. Foredraget vil også komme ind på trådløse IoT innovation ud over mobile standarder.

Spor 3 - Lokale: Centralværkstedet

IoT apps - Samspillet imellem mobile apps og IoT-apparater

Carsten Rhod Gregersen, Nabto

Slutbrugere er i dag vant til at bruge mobile apps som en naturlig del af deres hverdag.Derfor bliver det også mere og mere nødvendigt at kunne tilbyde apps der kan kommunikere og styre hverdagens apparater. Hør om udfordringerne ved at bygge og håndtere sådanne IoT apps - herunder interaktion i realtid, parring imellem apps og apparater og meget mere.


Trådløse teknologier og Low Power trådløs kommunikation i IoT

Christopher Meisner, RTX A/S

  • Low Power trådløs kommunikation
  • Eksempler på anvendelses- og forretningsmuligheder

14.50                  Kaffepause

15.15                  Keynote: Esben Hardenberg, Radr

Når kroppen bliver en del af Internet of Things

Esben Hardenberg, projektleder i fremtidshuset Radr, har fået indopereret en NFC-chip i sin hånd, hvilket i praksis har gjort hans krop til en del af Internet of Things. Giver det nogen mening at få indopereret teknologi i sin krop? Og hvad kan man egentlig få ud af det - teknologisk, psykisk og i praksis? Disse ting vil Esben Hardenberg fortælle om. Han vil ligeledes fortælle om nogle af fremtidsperspektiverne i Internet of Things, hvor vi måske vil komme til at se flere mennesker, der får indopereret chips for at få en mere gnidningsfri hverdag.

16.00                  Tak for i dag

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune