Industri 4.0: Møde 1 - Parathed, potentialer og udbytte

Er du produktionsvirksomhed, som står over for en snarlig digitalisering? - Eller IT-virksomhed med produkter og teknologier, som kan anvendes til værdiskabende digitalisering af små og mellemstore produktionsvirksomheder? Så kom med på vores temarække om Industri 4.0, hvor vi i samarbejde med AAU Smart Production sætter fokus på, hvordan vellykket digitalisering kan fremtidssikre de danske produktionsvirksomheder.


På dette første møde sætter vi bl.a. fokus på følgende spørgsmål:

  • Hvordan ved du som produktionsvirksomhed, om din virksomhed er parat til digitalisering - og hvilke teknologier du bør investere i?
  • Hvordan kan du udnytte digitaliseringen til at forbedre virksomhedens konkurrenceevne?
  • Hvordan kan du som IT-virksomhed hjælpe produktionsvirksomhederne gennem en vellykket digitalisering af processer og produkter?

Gennem en række oplæg fra AAU-forskere og konkrete cases fra danske virksomheder belyses, hvordan man som produktionsvirksomhed kommer godt i gang med digitalisering, såvel strategisk og i praksis. Vi belyser potentialerne for små og mellemstore virksomheder og præsenterer konkrete cases, hvor virksomheder har gennemført digitalisering i forskellige afdelinger af virksomheden med stor succes. Vi giver desuden eksempler på, hvordan IT-virksomheder har vundet nye markedssegmenter ved at tilpasse eller udvikle produkter og teknologier målrettet digitalisering af virksomheder og processer. 

Målgruppen for dette arrangement er ledere i produktionsvirksomheder og IT-virksomheder.

Program

Registrering og kaffe

Velkomst ved BrainsBusiness og AAU Smart Production

Labour 4.0 v/ Astrid Heidemann Lassen, AAU, og Brian Vejrum Wæhrens, AAU

Forandring som læringsproces v/ Anja Overgaard Thomassen, AAU
Hvordan påvirker det en virksomhed, at der tages nye teknologier i brug, og hvordan skal processen håndteres?

Kaffepause 

Det Digitale Mindset v/ Reimer Ivang, AAU
Hvad er det der gør, at nogle virksomheder klarer sig i forbindelse med digitalisering, og kan andre lære af det?

Nem opstart af produktionsovervågning med wireless sensorer v/ Christian Wissing Kruse, LEGO og Mogens Durup Nielsen, Xtel

Industri 4.0 i en dansk produktionsvirksomhed v/ Francois Grimal, Dolle A/S
Dolle A/S har rustet sig til fremtiden bl.a. gennem investering i og optimering af produktionen i Frøstrup. Hør hvordan Dolle A/S har grebet automatiseringen af produktionen an, og hvilken læringsproces de har været igennem.

Netværksfrokost


Dette er første arrangement ud af en række på tre, hvor vi sætter fokus på strategisk anvendelse af Industri 4.0 i produktionsvirksomheder. Andet arrangement afholdes den 1. marts og sætter fokus på, hvordan man gør virksomhedens medarbejdere parate til digitalisering af virksomheden, og tredje arrangement afholdes i efteråret 2018 og har fom af en workshop, hvor produktionsvirksomheder og IT-virksomheder i fællesskab arbejder på at løse konkrete udfordringer omkring digitalisering af produktionsvirksomheder.

Arrangementerne afholdes i samarbejde med AAU Smart Production


Om Industri 4.0

Industri 4.0 kaldes for den fjerde industrielle revolution og er baseret på digitalisering. En enorm mængde af nye, hurtigere og billigere teknologier er nu tilgængelige for virksomheder, som kan udnytte dem til nye produkter, processer og services i en fleksibel og effektiv produktion, som smidigt kan tilpasses slutkundens behov i et marked i stadig forandring.

Avancerede robotter, cloudløsninger, 3D-printere, sensorer, måleudstyr og augmented reality er nogle af de teknologier, som bliver nævnt, når talen falder på Industri 4.0. Nogle af teknologierne har været på banen længe, mens andre stadig er ved at modnes. Det særlige ved Industri 4.0 er, at teknologierne i disse år sættes sammen i nye kombinationer og danner de såkaldte cyber-physical systemer. Det er fysiske enheder udstyret med en computer, der gør enheden i stand til bl.a. at opfange og kommunikere data samt styre eksempelvis produktionssystemer. Der er således tale om en sammenkobling af den fysiske verden og den digitale verden. 

Digitalisering i virksomhederne kan skabe værdi i form af f.eks. mere effektive processer og færre fejl i produktionen, helt nye produkter eller helt nye beslutningsgrundlag. Industri 4.0 er altså ikke en komplet automatisering af virksomhederne, som overflødiggør alle medarbejderne, men derimod en automatisering af nogle arbejdsprocesser og værdifulde redskaber i medarbejdernes hverdag, hvad enten der er tale om hjælp til tunge løft på lageret, slidende bevægelser i produktionslinjen eller optimeret beslutningsstøtte til ledelsen, når forretningskritiske beslutninger skal træffes.

 

Fakta om arrangementet

Dato:
25. januar 2018

Tilmeldingsfrist:
22. januar 2018

Tid:
8.30-13.00

Sted:
Restaurant Skovbakken i Aalborg Zoo, indgang fra Faunavej.

Pris:
Gratis for medlemmer af BrainsBusiness, it-forum og MADE. Pris for ikke-medlemmer: 500 kr ex moms. No-show gebyr ved afmelding senere end kl. 12.00 dagen inden DKK 500.

Kontakt navn:
Jens Erik Pedersen

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune