UX og IT-udvikling - Sådan håndterer du interessekonflikter i designprocessen

  • Hvordan skaber man forståelse mellem faglighederne, når UX-designere og programmører skal nå et fælles mål?
  • Hvordan håndterer man de konflikter og udfordringer, der kan opstå, når forskellige behov støder sammen?
  • Hvordan løses sammenstødet mellem værktøjer, best practices og erfaringer fra to verdener?

Det kan give udfordringer, når UX skal tænkes ind i IT-udvikling og programmering, og forskellige fagligheder skal kombineres i et fælles projekt. På mødet her sætter vi fokus på disse udfordringer og mulige løsninger gennem konkrete cases og en workshop, der vil belyse, hvordan man kan håndtere de konflikter og udfordringer, der kan opstå i netop denne situation.

Tag derfor gerne de andre medlemmer i dit projektteam - fx programmører og udviklere - med til dette temamøde, hvor I vil få nogle effektive redskaber til at optimere jeres fremtidige samarbejde. 

Program:

Velkomst

UX i virkeligheden v/ Lars Kanstrup, Combine

Lars vil fortælle om, hvordan man går fra UX som en del af virksomhedens strategi til en succesfuld implementering af værdi- og UX-baserede redskaber i en teknisk organisation, herunder hvilke midler/metoder der kan bidrage til denne proces.

Konflikthåndtering i designprocessen v/ Morten Lund, Aalborg Universitet

Designspil: Workshop om interessekonflikter i designprocessen

I designprocessen er der ofte mange aktører og interessenter. Alle har deres egne holdninger og ideer, og engang i mellem opstå der uenigheder om prioriteter, valg, værdi, kvalitet, etc.. Vanligvis løses disse problemer via kompromiser, eller ved at en chef, kunde eller designer skærer igennem og giver retning. Dette er en naturlig del af designprocessen, og via erfaring bliver man bedre til at styre mod de gode løsninger som gør alle, og ikke mindst slutbrugeren, tilfredse. Nogle gange kunne det dog være godt, hvis man kunne spole tilbage og prøve situationen een gang til for at trække mere læring ud af den, prøve en anden taktik - eller finde frem til en endnu bedre løsning. I denne workshop etablerer vi en sådan "tidslomme" via to spil, der giver mulighed for at lege med strategier til løsning af konflikter i designprocessen.

Der vil være mulighed for at indlede samarbejde med facilitatoren efterfølgende, hvis man ønsker at arbejde videre med værktøjerne i virksomheden. 

 

Fakta om arrangementet

Dato:
22. marts 2018

Tilmeldingsfrist:
20. marts 2018

Tid:
08.30-11.30 (registrering 08.30-09.00)

Sted:
CREATE, Rendsburggade 14, lokale 4.105 (stuen)

Pris:
Gratis for medlemmer af BrainsBusiness og it-forum. Ikke-medlemmer: 500 kr. ex. moms. No-show gebyr ved udeblivelse eller afbud senere end den 20. marts kl. 12.00: 500 kr. ex. moms.

Kontakt navn:
Stine Lund

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune