Skab forretning med FN's verdensmål/Generalforsamling 2019 - Aalborg

FN's verdensmål spås at danne basis for en række nye virksomheder og produkter i de kommende år. På verdensplan anses verdensmålene at åbne op for et marked på 12 billioner dollars, og sideløbende med dette spiller bæredygtighed en større og større rolle for forbrugernes valg af produkter.

Der er derfor god grund til at skele til netop verdensmålene, når virksomhedens produktudvikling og indtræden på nye markeder overvejes. 

Dagens program indledes med oplæg fra tre virksomheder, der på hver sin måde har inddraget verdensmålene og opbygget forretningsmodeller og produkter omkring dem: 

 • MINLANDSBY (kendt fra deltagelse i "Løvens Hule" på DR1) - en online platform, der sætter strøm til landsbyen.  

  Urbaniseringen har store konsekvenser for landsbyernes bæredygtighed og basale levevilkår. MINLANDSBY s mission er at være med til at skabe udvikling i alle dele af landet. Det kræver blandt andet, at vi får skabt gode stærke lokalsamfund og landsbyer, som udvikler sig. 

  MINLANDSBY skaber et nyt digitalt fællesskab for landsbyer og lokalområder. MINLANDSBY-app'en skaber overblik over landsbyernes liv og aktiviteter. Den henvender sig både til landsbyens beboere, tilflytteren, turisten og de kommunale medarbejdere, som arbejder med landdistriktsudvikling, turisme og bosætning. MINLANDSBY gør livet i landsbyen lettere og styrker fællesskabet offline. 

 • Respaunce CSR Management Tool – et cloud-baseret managementværktøj, der faciliterer virksomhedernes arbejde med forretningsdrevet samfundsansvar (CSR) – herunder også arbejdet med verdensmålene. Værktøjet er en Saas-løsning, som blev introduceret på markedet i august 2018 og allerede bruges af en række danske virksomheder.

  Verdenssamfundet står over for massive udfordringer i form af øget økonomisk ulighed, voksende knaphed på råstoffer, tiltagende geopolitisk ustabilitet, truende miljømæssige udfordringer og voldsomme klimaforandringer. Alt sammen forhold, som i stadigt stigende omfang vil true virksomhedernes vækst og deres handlemuligheder.

  FN’s 17 verdensmål og de 169 delmål er et svar på udfordringerne og skal ses som et rammeværktøj for arbejdet med de nødvendige løsninger.

  Spørgsmålet er, hvordan vi i virksomhederne kan integrere verdensmålene i vores forretningsmodeller, så det skaber bæredygtig vækst og styrker bundlinjen på den lange bane. Vi mener, Respaunce-løsningen kan være et praktisk og konkret svar på spørgsmålet. Se mere om løsningen her: https://vimeo.com/327073275 

 • Continued.fashion - en online platform, som kombinerer deleøkonomi med mærkevarer for at nedbringe branchens miljømæssige "footprint". 

  Modeforbrugerne er i dag drevet af to modsatrettede behov: På den ene side vil de gerne skifte tøj konstant, på den anden side er de klar over, at overforbrug er uansvarligt. Derfor shopper de 2nd hand, for på den måde kan de udtrykke sig selv på en ansvarlig måde. Sidste år voksede retail således med 2%, mens gensalg af kvalitets modetøj voksede med 49%. Det er en stor trussel for brands og retailers, der mister kontrol og omsætning til 2nd hand-markedet.

  Continued tror på, at cirkulær økonomi er løsningen på de udfordringer, modebranchen kæmper med, og har skabt en whitelabel platform med tilhørende logistik-setup, der gør brands i stand til at udleje, sælge og tilbagekøbe og i sidste ende genanvende deres produkter.

   

Generalforsamling 2019

Anden del af dagens program udgøres af årets generalforsamling i BrainsBusiness. Her kan du bl.a. få indflydelse på følgende spørgsmål: 

 • Hvilke services skal vi tilbyde vores medlemmer i fremtiden?
 • Hvilke digitaliseringspotentialer skal være det næste fokusområde?
 • Hvordan skal BrainsBusiness se ud om fem år for at understøtte det nordjyske IKT-miljø optimalt?

Mød op, stem på dine favoritter til bestyrelsen - eller stil selv op til bestyrelsen og sæt dit præg på vores fremtidige arbejde.

Ønsker du at stille op til bestyrelsen, kan du kontakte Birgit Nøhr på tlf. 29 72 07 01. (Du kan også stille op på selve dagen). 


Program

Registrering og netværk

Velkomst

Innovative virksomheder baseret på FN's 17 Verdensmål

 • MINLANDSBY
 • Respaunce
 • Continued.fashion

Pause

Generalforsamling

Spisning og netværk

 

Fakta om arrangementet

Dato:
30. april 2019

Tilmeldingsfrist:
26. april 2019

Tid:
15:00-19:30

Sted:
Kaffe Fair, Strandvejen 16, 9000 Aalborg

Pris:
Gratis for medlemmer af BrainsBusiness. Øvrige kan deltage i første del af programmet for deltagergebyr på DKK 500 + moms. No-show-gebyr ved udeblivelse eller afbud senere end 29. april kl. 12.00: DKK 500 + moms.

Kontakt navn:
Stine Lund

Kontakt e-mail:

Tilmeld

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune