3 skarpe fra Design Thinking 1

Torsdag den 1. februar skød vi første temamøde i 2. omgang af vores Design Thinking møderække i gang. Temamøderne er arrangeret i samarbejde med Service Design Network Denmark og Combine, og bliver i år afholdt på Comwell Hotel Hvide Hus i Aalborg, som skabte nogle fantastiske rammer for dagens program. I år har vi fokus på Design Sprint, og netop på dette møde var omdrejningspunktet praktiske eksempler på, hvordan virksomheder bruger kundeinvolvering og design til at skabe retning samt deres praktiske erfaringer med Design Sprint.

Gik du glip af dagen, kan du læse tre skarpe udtalelser fra hver oplægsholder, som giver et hurtigt overblik over deres spændende pointer.

Rikke Knutzen, Service Design Network Denmark

Rikke Knutzen fra Service Design Network Denmark skød dagens program i gang med en intro til Design Sprint. Find Rikkes præsentation længere nede på siden sammen med de resterende tre præsentationer. Du kan læse mere og følge Service Design Network Denmark her.

3 skarpe fra Ole Madsen, Spar Nord:

Spar Nord har en klar serviceagenda: banken vil levere service i særklasse og indtage positionen som Danmarks mest personlige bank. Kommunikationsdirektør Ole Madsen står i spidsen for projektet, der blandt andet har omfattet ny indretning af alle filialer. 

"Vi har klaret os gennem krisen - men “mere af det samme” er ikke godt nok for fremtiden".

"Essensen i strategien er at være let tilgængelige på "den digitale side". På "den personlige side", handler det om at designe den gode service og det gode værtsskab. Vi har arbejdet med at re-designe mødet med kunden. Ved hjælp af digitale løsninger og anvendelse af vores data, lærer vi kunderne endnu bedre at kende, og kan designe det bedste møde for netop dem".

"Et andet vigtigt aspekt, vi har arbejdet med, er medarbejdernes adfærd. Vi har placeret oplevelsesansvarlige i alle afdelinger, som samles en gang om året". 

3 skarpe fra Lars Bojer Kanstrup, Combine:

Combine har i de seneste år intensiveret brugen af User Experience som afsæt for markedstilgang, metode og kultur. Lars Bojer Kanstrup, kommerciel direktør og partner, gav et indblik i UX' indflydelse på deres nyeste sprinttilgang- og metode.

"Design Thinking kræver, at man forstår og fortolker den faktiske betydning Design Thinking har - som en kulturel tilgang til forretningsudvikling og strategi. I Combine arbejder vi på at "oversætte" tænkningen til praktiske metoder, og således implementere det i organisation og procestilgang."

"Vores måde at tænke sprint på: det handler aldrig om 100 meter, men det modsatte: tålmodighed og maraton. Det handler om god tid til at tage kunden ind, så vi kan få så meget data og informationer som muligt".

"Fail Fast - Learn Fast. Vi vil fejle hurtigt, så vi kan lære af det i resten af processen". 

3 skarpe fra Anders Hahn Brandstrup, Kamstrup:

Anders Hahn Brandstrup er Lead Designer hos Kamstrup, og har indblik i, hvordan Design Sprint både giver værdi og er med til at rykke design op i virksomhedens fokus. Virksomheden har brugt Design Sprint metoden til at sætte speed på udviklingen og vise den konkrete værdi af design. 

"Det kan godt være svært at få folk til at afsætte en uge til det her, selvom man faktisk komprimerer flere måneders arbejde ned. Det er en reel udfordring. Læg evt. sprint-ugen lige efter en ferie eller højtid, hvor folk kan rydde kalenderen".

"Hos os blev et forslag fra praktikant vinderforslaget. Den person, som måske ikke ville komme til orde normalt, får muligheden her. Alle får en stemme under Design Sprint. Det er en hyldest til holdindsatsen". 

"Vores product managers er vant til at være dem, der tager initiativet, og det kan være svært at dele ansvaret. Men det er nødvendigt. Derfor er de også beslutningstagere til sprintet, så de føler, de er med".

Kommende temamøder om Design Thinking

Du kan stadigvæk nå at tilmelde dig vores 2 kommende temamøder om Design Thinking og Design Sprint.

Tilmeld dig her:

> Design Thinking 2 - Sæt fart på din innovation med Design Sprint

> Design Thinking 3 - Prøv et Design Sprint i praksis

 

 

 

 

 

Se dagens præsentationer her

> Intro til Design Sprint, Rikke Knutzen, SDN Denmark

> Ole Madsen, SparNord

> Lars Bojer Kanstrup, Combine

> Anders Hahn Brandstrup, Kamstrup

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune