Tilbageblik på Tech Celebration 2019

Torsdag den 10. oktober 2019 fejrede vi de mange gode historier, der er i teknologiske løsninger indenfor IoT, AI, Big Data - og meget meget mere. 130 deltagere fra hele landet var samlet i Nordkraft i Aalborg, hvor Lisbeth Knudsen styrede slagets gang og bød velkommen til en perlerække af oplægsholdere, som gav et indblik i de mange fantastiske historier, der gemmer sig i det danske IKT-miljø.


Søren Bro fra Grundfos fortalte om hvordan Grundfos tænker forretningsskabelse med IoT. Han fortalte bl.a. om at det især har været vigtigt, at de kun har én ejer, og ikke flere aktiehavere, i hele deres arbejde med den digitale transformation, som virksomheden gennemgår i øjeblikket. Det gør det muligt at tænke langsigtet og lettere at nå i mål med transformationen.

Jørgen Raguse fra Trackunit pointerer, at det er nødvendigt med et wakeup-call, hvis man vil transformeres og nå et andet sted hen med sin virksomhed. Man når ikke bare et resultat og så har man nået målet. Man skal hele tiden holde sig i gang. Man bliver aldrig færdig og er altid i transformation.

Claus Klint fra IBM pointerede hvor afgørende det er at have en digital platform, der skaber overblik over assets. Platformen skal kunne vurdere hvordan de forskellige assets har det og hvornår de skal vedligeholdes. Sammen med Sund og Bælt hjælper IBM med at administrere de 15.000 sensorer, der er placeret på Storebæltsbroen til smartere vedligehold.

Erik David Johnson fra Delegate pointerede, at når man skal i gang med AI, må man skabe et overblik over sin forretning: hvor er der muligheder og behov, hvilke data er tilgængelige, hvad kan vi med vores forretning? Når dette er på plads, må man kaste sig ud i det. Her er udfordringen, at man ikke kan lave en AI-model uden at lave AI. Altså, er man nødt til at lave AI for at vurdere, om man skal lave AI.

Desuden blev der afholdt Science Slam, hvor forskerene, Rene Rydhof Hansen, Daniel E. Lucani Rötter og Morten Lund havde 5 minutter til at præsentere deres forskningsprojekter, uden brug af Powerpoints eller andre hjælpemidler. 

Der var ydermere to interviews på programmet. Først blev tre iværksættere interviewet; Robert Birch, Andreas Berre Eriksen og Ole Madsen, dernæst blev tre virksomhedsledere interviewet; Jakob Norgaard Mortensen, Dan Hermansen og Brian Jeppesen. Alle delte hver især erfaringer og historier fra deres arbejdsliv. 

Afslutningsvis fortalte vores keynote speaker, Mia Wagner om hendes vej til det arbejdsliv hun har i dag, og hvilke udfordringer hun har mødt og ikke mindst, hvordan hun har taklet dem. 

Tusind tak for en festlig dag! 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune