Åbning af Universitarium

Universitarium er et sommereksperimentarium for børn og unge med placering i Budolfihus, Algade 41, 9000 Aalborg. Der er fri entré for alle, og der er åbent alle dage i juli, august og september. Formålet med Universitarium er at øge børn og unges interesse for videnskab og forskning og har fokus på naturvidenskab og teknik, men perspektiverer med viden fra humaniora og samfundsvidenskab.

Udstilling for sanser og krop

På Universitarium kan børn og unge eksperimentere med forskellige forsøg for derigennem at udforske verden. Naturvidenskab og teknik er udgangspunktet for udstillingen, men bliver suppleret med viden fra humanistisk og samfundsvidenskabelige fag. Udstillingen skal være for sanserne og kroppen, og hands-on oplevelser er højt prioriterede, ligesom vi stræber efter at kunne give ”a-ha-oplevelser” til børn og unge om forskellige sammenhænge i deres omverden.

Interaktive forsøg

Der lægges stor vægt på, at forsøgene er interaktive, så publikum bliver involveret og får indtryk af, at viden om og arbejde med natur og teknik er både interessant, nyttigt og sjovt. Desuden vil vi gerne synliggøre, at naturvidenskab, teknologi, samfund og kultur er nært forbundet med hinanden og gensidigt påvirker hinanden. Formålet med udstillingen er ikke at reklamere for bestemte uddannelser.

Se mere om Universitarium

Fakta om arrangementet

Dato:
25. juni 2016

Tid:
kl. 10.30

Sted:
Algade 41, 9000 Aalborg

Pris:
Gratis

Kontakt navn:
Lene Klitgaard

Kontakt e-mail:

placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune