Fokus på USA

- Bliv klogere på din virksomheds eksportmuligheder i USA

USA markedsbriefing: markedet for vedvarende energi EFTER valget

Væksthus Nordjyllands Team Global og House of Energy i samarbejde med Eksportrådets team af danske specialister med flere års erfaring fra USA inviterer virksomheder ind til et spændende arrangement, hvor vi sætter fokus på eksportmulighederne indenfor vedvarende energi i USA, og hvad valget af Trump kan have af betydning for danske virksomheder.

Der vil efter arrangementet være mulighed for en individuel sparring med Eksportrådets sektoreksperter fra USA samt konsulenter fra Væksthuset, House of Energy og Eksportrådet.

USA er Danmarks største handelspartner uden for EU, og i 2015 eksporterede Danmark for omkring 100 mia. kr. til USA. Især inden for områderne vind, vand og fjernvarme er danske virksomheder ledende, og efterspørgslen på grøn dansk teknologi er stigende.

Det amerikanske offshore vindmarked udgør et stort potentiale for danske virksomheder. Vindindustrien i USA er en industri med mere end 100.000 ansatte, og er derfor en vigtig del af økonomien. I Texas er der for eksempel flere vindmøller end i England, og den hurtigst voksende profession i USA er vindtekniker.

Tørke i Californien og manglen på vand i andre stater har resulteret i et øget politisk fokus på vandteknologi. Den amerikanske industri står overfor store udfordringer med lokale vandforsyninger samt en nedadgående vandkvalitet. Her er dansk vandteknologi en ideel løsning, og det har det amerikanske marked fået øjnene op for.

Også vedvarende energi er et varmt emne i USA, og flere amerikanske universiteter, militærbaser og byer kigger mod fjernvarme som opvarmningskilde. Mange amerikanske universiteter har ambitiøse CO2-mål, og flere byer har et ønske om at blive energineutrale. Fjernvarme er på vej frem i USA, og det er nu, det er tid til at investere.

HVAD MAN KAN FORVENTE AF DAGEN?

Seniorrådgiver Morten Svendstorp fra den danske ambassade i Washington D.C. giver sit bud på, hvilken indflydelse det amerikanske valg vil have på energisektoren i USA, samt hvad der kan forventes i fremtiden. Jakob Andersen, teamleder for Eksportrådet i Chicago, vil også give de deltagende virksomheder et indblik i ”Do’s and ”Dont’s” ved eksport til USA. Her vil der blive gennemgået hvordan Energi og Miljø-teamet hjælper danske virksomheder ind på det amerikanske marked, samt gode råd til at håndtere eksport til USA.

Udover at få en dybere forståelse for den politiske situation og det amerikanske marked for grøn energi vil dagen også byde på mere sektorspecifikke oplæg inden for vind, vand og fjernvarme fra teamlederne af hhv. Wind Energy Advisory (WEA), Water Technology Alliance (WTA) og District Heating Advisory (DEA). Hver især vil de uddybe markedssituationen og fremtidsperspektiverne indenfor de specifikke sektorer.

TILMELDING

Tilmeld dig på vhnordjylland.dk senest den 21.februar 2017. Her har du også mulighed for at booke mini-konsultation med eksportrådgiver.

PROGRAM

> Læs mere og se fuldt program for dagen i invitationen her

Fakta om arrangementet

Dato:
28. februar 2017

Tilmeldingsfrist:
21. februar 2017

Tid:
13.00-17.00

Sted:
NOVI Science Park, Auditoriet, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Pris:
Gratis

Kontakt navn:
Lars Juhl Hansen, internationaliseringsrådgiver, Eksportrådet tlf.: 53 54 56 96, mail: lahans@um.dk / Bjarne Brodersen, vækstkonsulent, Væksthus Nordjylland tlf.: 20 32 05 08, mail: bbr@vhnordjylland.dk


placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune