Kan man udforske problemer ved at undersøge mulige løsninger på dem?

Ivan Aaen, Datalogisk Institut, AAU indleder dagens tema. Hvad er et problem, og hvordan hænger problemer sammen med løsninger? Kan man udforske problemer ved at undersøge mulige løsninger på dem, og kan man derigennem karakterisere, hvad der skal til for at forstå og løse dem?

Jeg vil tage udgangspunkt i et ønske om at bruge bærbar teknologi til at hjælpe ambulante psykiatriske patienter med at håndtere deres sygdom. Inden for dette emne vil jeg skitsere forskellige måder at repræsentere mulige løsninger på, og derefter vil jeg diskutere, om disse repræsentationer kan bidrage til at vælge, afgrænse og forstå det konkrete problem, som bør løses i et udviklingsprojekt.

Michael Haugaard Pedersen, BAE Systems, præsenterer en case fra det virkelige liv. På grundlag af en specifikation på et højt plan undersøges forskellige teknologiske løsninger og ressourcebehovet for at realisere dem.

Vi arrangerer under seminaret en mini-workshop om temaet. Seminarets deltagere inviteres til at komme med eksempler på problemstillinger og forslag til løsninger.

 

 

Fakta om arrangementet

Dato:
18. februar 2016

Tilmeldingsfrist:
15. februar 2016

Tid:
11.45-16.30

Sted:
Aalborg

Pris:
Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet. Der beregnes et no-show gebyr på 250 kr.

Kontakt navn:
Jørgen Biegel

Kontakt e-mail:

placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune