Teknologi og turisme i Nordjylland

Seks nordjyske turismeaktører stiller fem spændende cases og søger samarbejdspartnere, der kan hjælpe dem med at konceptudvikle og realisere innovative services, der kan tiltrække flere turister til Nordjylland. Denne workshop byder på spændende foredrag og koncentreret arbejde i grupper.

De fem cases er udviklet i forbindelse med et 2-dages hackathon Hack the Outdoors – Data-driven Tourism in North Denmark på Aalborg Universitet den 3.-4.november. 70 kreative unge mennesker arbejdede på 6 udfordringer stillet af turismeaktørerne. Den overordnede udfordring var, at bruge data til at skabe nye produkter og services. Dette kom der 11 spændende ideer ud af. 

Turisme-aktørerne har valgt 5 ideer/koncepter ud, som de ønsker at videreudvikle sammen med både deltagere fra Hack the Outdoors hackathon’et og øvrige relevante professionelle aktører, så de forhåbentligt kan realiseres. De fem ideer er:

  • En service der binder producenter af lokale fødevarer sammen med turisterne, samtidig med at den kommunikerer den rige kulturarv, der ligger i nordjyske kulturtraditioner (Visit Vesthimmerland og Mariager Fjord).

  • En service der forbinder Løkken og Blokhus gennem ’augmented reality’ historiefortælling og spil (Hjørring Kommune og Jammerbugt Kommune).

  • En service og kampagne for at få flere folk ud og fiske i Limfjorden (Limfjordsrådet).

  • En service der kan hjælpe med at sammensætte skræddersyede primi-deluxe ferier for turister, der ønsker ferieoplevelser som er primitive og luksuriøse, sporty og afstressende (Vesthimmerlands Kommune).

  • En service der kan få Aalborgs konferencegæster til at forlænge deres ophold og gå på opdagelse i regionen (VisitAalborg).

Målet med dagen er, at nå frem til nogle konkrete og realiserbare beskrivelser, som kan danne grundlag for at søge funding til realisering – både internt i kommunerne og ved eksterne fonde.  Det er vores forventning/forhåbning, at deltagerne efterfølgende vil kunne få en betalt opgave ud af dagens arbejde – det er dog ikke noget vi kan love.

På tidligere afholdte co-creation workshops har flere virksomheder dog fået jobs hos kommunerne efterfølgende. Vi søger derfor virksomheder, der arbejder med IoT, web- og mobiludvikling, brugerfokus, turisme, design, VR/AR, spiludviklere, mediefolk, databehandling, kunstig intelligens, ITforretningsudvikling, etc.

Ved tilmelding bedes du tilkendegive første og anden prioritet af cases, du ønsker at arbejde på, ligesom du bedes beskrive dine kompetencer i forhold til casen. Da udvælgelse af deltagere kurateres efter hvilke behov de forskellige case-ejere har brug for, vil du senest den 30. november få besked på, om du har fået plads på workshoppen.

Ved eventuelle spørgsmål, venligst ring eller skriv til Lea Schick, lea.schick@alexandra.dk, tlf. 27265479.

Workshoppen er organiseret i et samarbejde mellem Business Region North Denmark, EU-projektet Open4Citizens på Aalborg Universitet og InfinIT.

Fakta om arrangementet

Dato:
7. december 2017

Tilmeldingsfrist:
4. december 2017

Tid:
9:00 - 16:00

Sted:
Aalborg Universitet, Rendsburggade 14, 9000 Ålborg – lokale 5.125 (5. sal)

Pris:
Gratis

Kontakt navn:
Lea Schick, tlf. 27265479


placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune