Track My Day II

Kom til spændende fyraftensarrangement med Geoforum

I fyraftensarrangementet ‘Track my day, I’ satte vi fokus på de muligheder, som vores dataspor giver for at opnå ny viden og se nye mønstre i vores adfærd. Føler du dig overvåget? Så kom med til dette opfølgende oplæg, hvor vi zoomer ind på mennesket i systemet – ikke som en kilde til dataindsamling, men som et individ, der ikke altid føler en begejstring for den potentielle overvågning.

Vi har to dygtige oplægsholdere på programmet, som vil give hvert deres perspektiv på balancen mellem tracking og privatlivets fred.

Kristian Hegner Reinau, Aalborg Universitet, SHANTI-projektet

Nye teknologier giver nye muligheder, og nye udfordringer. GPS-tracking giver f.eks. en lang bedre indsigt i mobilitet end de forudgående spørgeskemaer. Men hvordan kan man stadig sikre respondenterne (de overvågedes) privatsfære. Konklusionen er Some analysis we do – some we do not do

Kristian har været del af et stort Europæisk trafikforskningsprojekt, Survey Harmonisation with New Technologies Improvement (SHANTI), som blandt andet fokuserede på The Matter of Acceptance samt Privacy. Kristian vil i oplægget fortælle herom.

Rikke Ulk, Antropologerne

Antropologerne har stor erfaring med at undersøge og forstå, hvorfor og hvordan mennesker opfatter brug af data som en mulighed eller en trussel. Forbehold kan skyldes kløft mellem det gamle/velkendte og det nye/ukendte. Vi ser, at forskellige kundegrupper og aldersgrupper er forskelligt indstillede på at videregive informationer og bruge data som betalingsmiddel for eksempel at mennesker forholder sig ligefra uforstående, ligegyldigt og accepterende til påpasseligt, skeptisk og kritisk til emner som overvågning og spredning af egne dataspor. I både det offentlige, det private og det civile Danmark er det ofte debat men en tiltagende i interesse i at forstå de muligheder, der er for bruge data til at forbedre og målrette behandling, service- og produktudvikling og til egen og delt viden om et relevant emne.

I samarbejde med COWI og Aalborg Forsyning.

> Tilmelding

Fakta om arrangementet

Dato:
14. juni 2017

Tid:
15.00-16.00

Sted:
Geodatastyrelsen, Lindholm Brygge 31, 9400 Nørresundby

Pris:
Gratis


placeholder

 

Medlemskab betaler sig

Vores medlemsvirksomheder samt medlemmer af it-forum deltager i vores arrangementer gratis eller til reduceret pris.

Er I endnu ikke medlem, så meld virksomheden ind her - og spar penge allerede fra i dag. 

Se alle medlemsfordele her.

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune