65 procent af alle nordjyske it-virksomheder leverer overskud

Pressemeddelelse, BrainsBusiness, 5. oktober 2017

En ny analyse af 2016/17-regnskaberne fra de nordjyske it-virksomheder viser, at næsten 7 ud af 10 har sorte tal på bundlinjen. Samtidig viser tallene, at halvdelen af virksomhederne har forbedret deres resultat de seneste 12 måneder. 

Det går godt i den nordjyske it-branche. Den nordjyske ikt-klynge BrainsBusiness har samlet regnskaberne fra alle nordjyske it-virksomheder og kan konstatere, at 65,41 procent af virksomhederne nu har plus på bundlinjen:

- Vi er oprigtigt glade for, at branchen i Nordjylland tjener penge og generelt oplever fremgang. Det bekræfter vores opfattelse af, at der er travlt, og at mange er i gang med at opmande, siger Birgit Pia Nøhr, der er Co-Cluster Manager hos BrainsBusiness.

Regnskabsanalysen viser også, at 49,62 procent af virksomhederne har forbedret deres bundlinje fra regnskabet i 2015 til regnskabet i 2016/17, og at 52,63 procent af virksomhederne har løftet deres egenkapital: 

- Branchen er stærk og hviler efterhånden på et solidt økonomisk fundament. Virksomhederne har i dag et langt større fokus på internationalisering og eksport og er således mindre afhængige af hjemmemarkedet. Den udvikling skal vi fortsat arbejde med at understøtte i de kommende år, fortsætter hun. 

En vigtig branche for Nordjylland

Ifølge BusinessAalborg er det helt afgørende, at Nordjylland har en it-sektor i vækst. Det er nemlig også med til at styrke eksempelvis industrien, der er en af de største sektorer i regionen: 

- It-virksomhederne har en høj betydning for Nordjylland. Det er en branche i vækst, der skaber mange arbejdspladser og fungerer som driver for mange andre erhverv, siger Tonny Skovsted Thorup, der er erhvervschef i BusinessAalborg.

Stor efterspørgsel fra andre brancher anses netop som en af drivkræfterne bag den positive udvikling i it-branchen:

- Industri 4.0 hedder den bevægelse, vi er på vej ind i nu, hvor den digitale verden og den fysiske produktion skal integreres i flere brancher. Mange virksomheder begynder at opruste på digitale løsninger, og det skaber stor efterspørgsel på it-specialister, der kan løfte opgaven, lyder det fra Tonny Skovsted Thorup.

Nordjylland besidder generelt gode vilkår for it-branchen:

- Vi har gode betingelser for en stærk it-sektor i Nordjylland på grund af Aalborg Universitet, som er Danmarks største IKT-universitet. Det giver Invest in Aalborg mulighed for at tiltrække store, globale virksomheder til regionen og skabe flere arbejdspladser, slutter han. 

 

Co-cluster manager Birgit Pia Nøhr, BrainsBusiness

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet      Region Nordjylland      Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Nordjylland      Aalborg Kommune