65 procent af alle nordjyske it-virksomheder leverer overskud

Pressemeddelelse, BrainsBusiness, 5. oktober 2017

En ny analyse af 2016/17-regnskaberne fra de nordjyske it-virksomheder viser, at næsten 7 ud af 10 har sorte tal på bundlinjen. Samtidig viser tallene, at halvdelen af virksomhederne har forbedret deres resultat de seneste 12 måneder. 

Det går godt i den nordjyske it-branche. Den nordjyske ikt-klynge BrainsBusiness har samlet regnskaberne fra alle nordjyske it-virksomheder og kan konstatere, at 65,41 procent af virksomhederne nu har plus på bundlinjen:

- Vi er oprigtigt glade for, at branchen i Nordjylland tjener penge og generelt oplever fremgang. Det bekræfter vores opfattelse af, at der er travlt, og at mange er i gang med at opmande, siger Birgit Pia Nøhr, der er Co-Cluster Manager hos BrainsBusiness.

Regnskabsanalysen viser også, at 49,62 procent af virksomhederne har forbedret deres bundlinje fra regnskabet i 2015 til regnskabet i 2016/17, og at 52,63 procent af virksomhederne har løftet deres egenkapital: 

- Branchen er stærk og hviler efterhånden på et solidt økonomisk fundament. Virksomhederne har i dag et langt større fokus på internationalisering og eksport og er således mindre afhængige af hjemmemarkedet. Den udvikling skal vi fortsat arbejde med at understøtte i de kommende år, fortsætter hun. 

En vigtig branche for Nordjylland

Ifølge BusinessAalborg er det helt afgørende, at Nordjylland har en it-sektor i vækst. Det er nemlig også med til at styrke eksempelvis industrien, der er en af de største sektorer i regionen: 

- It-virksomhederne har en høj betydning for Nordjylland. Det er en branche i vækst, der skaber mange arbejdspladser og fungerer som driver for mange andre erhverv, siger Tonny Skovsted Thorup, der er erhvervschef i BusinessAalborg.

Stor efterspørgsel fra andre brancher anses netop som en af drivkræfterne bag den positive udvikling i it-branchen:

- Industri 4.0 hedder den bevægelse, vi er på vej ind i nu, hvor den digitale verden og den fysiske produktion skal integreres i flere brancher. Mange virksomheder begynder at opruste på digitale løsninger, og det skaber stor efterspørgsel på it-specialister, der kan løfte opgaven, lyder det fra Tonny Skovsted Thorup.

Nordjylland besidder generelt gode vilkår for it-branchen:

- Vi har gode betingelser for en stærk it-sektor i Nordjylland på grund af Aalborg Universitet, som er Danmarks største IKT-universitet. Det giver Invest in Aalborg mulighed for at tiltrække store, globale virksomheder til regionen og skabe flere arbejdspladser, slutter han. 

 

Co-cluster manager Birgit Pia Nøhr, BrainsBusiness

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune