7 x guld: Danskerne er de bedste i Europa til at skabe erhvervsklynger

Klynger og netværk passer godt til den danske erhvervskultur. De fem største byer herhjemme rummer alle samarbejder af højeste standard, mener EU-Kommissionen.

Intet land i Europa er bedre til at skabe erhvervsklynger end Danmark.

Det må være den klokkeklare konklusion i forlængelse af, at it-klyngen BrainsBusiness - et tæt samarbejde mellem Aalborg Universitet og 150 virksomheder - for anden gang har fået tildelt en guldmedalje af EU-Kommissionen for sit arbejde. Dermed tegner Danmark sig nu for syv klynger af højeste standard, hvilket er flere per indbygger end noget andet land i Europa.

Til sammenligning har Sverige én guldmedalje, mens Norge har tre.

Anerkendelsen af de danske klynger glæder naturligvis Cluster Excellence Denmark, der som navnet antyder hjælper de forskellige klynger med at få samarbejdet mellem videninstitutter og virksomheder til at glide.

»Klynger passer godt til den danske kultur. Dels har vi mange SMV'ere, og dels har vi en sund og uformel tilgang til at arbejde sammen på tværs,« forklarer Bolette van Ingen Bro, direktør for Cluster Excellence Denmark.

Formålet med klynger er at fremme videndelingen og iværksætteriet inden for bestemte brancher og geografiske områder, så de bliver styrket i den globale konkurrence. EU's guldcertificering af BrainsBusiness gør det samtidig lettere for it-klyngen at få adgang til støttefonde og at finde internationale samarbejdspartnere, fortæller Co-Cluster Manager Birgit Pia Nøhr.

»Det har tidligere åbnet døre for os i USA, München og Hamborg og har ført til konkrete ordrer og projekter for vores virksomheder,« siger Birgit Pia Nøhr, som nu kan smykke sig med guldstandarden i yderligere tre år.

 

> Læs mere på finans.dk

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune