Aalborg bliver brohoved for kinesisk erhvervsindsats for milliarder

Den kinesiske NETC organisation, der repræsenterer virksomheder, der omsætter for mere end 3.000 mia. kr. årligt, har valgt at bygge bro til de nordiske lande med et nyt erhvervscenter i Aalborg. Byen er valgt blandt andet på grund af de stærke IKT-kompetencer, der er samlet i BrainsBusiness.

Der skal være mere forretning mellem de nordiske lande og Kina, og derfor placerer den kinesiske NETC organisation nyt erhvervscenter i Aalborg, der kommer til at danne rammen for et tættere samarbejde imellem Kina og Danmark, Norge, Sverige og Island.

NETC er en strategisk kinesisk organisation, der skal fremme teknologiudvikling internationalt - i praksis en sammenslutning af tusindvis af virksomheder, universiteter og offentlige organisationer. NETC er sat i verden af det kinesiske ministerium for videnskab og teknologi og Shanghai bystat.

- Efter grundig research har vi besluttet vores niende internationale afdeling af NETC i Danmark på grund af landets favorable geografiske position i hjertet af Skandinavien, på grund af infrastrukturen og fordi Danmark altid har været frontløber på forskning og udvikling i energisektoren, software og big data. Desuden er desuden base for nogle af verdens førende forskere og universiteter indenfor ingeniørstudier og andre grene af forskningen, der kommer til at spille en vigtig rolle i Kinas fremtidige teknologiske udvikling, siger Lu Jijun, Assistant President i NETC.  

Det skriver TV2Nord onsdag den 5. december. 

> Læs here artiklen her

> Læs omtale i Nordjyske her

> Læs omtale på Finans.dk (kræver abonnement)

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune