Aalborgs droneforskere køber tre ting

Droneforskerne på Aalborg Universitet, AAU, skal snart ud og shoppe. 12 millioner kroner har de fået af en pulje på 64 millioner kroner, der skal sætte skub i forskningen i droneteknologi.

Og de ved allerede, hvad pengene skal bruges til.

Vi køber tre ting, fortæller Anders la Cour-Harbo, der har forsket i droner i over 15 år og er leder af universitetets drone-laboratorium.

- Vi skal have en forholdsvis stor drone, som kan løfte en masse. Og så køber vi en ground-station på hjul - en lille lastbil, hvor vi kan have alle vores computere, antenner og andet udstyr - og så kan den også transportere dronen rundt i hele landet. Endelig skal vi have forskelligt udstyr til radiokommunikation til droner. Dels noget der kan være i bilen - og dels noget kan være i det nye radiolaboratorium, vi har bygget i Aalborg.

> Læs hele artiklen her

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune