AAU åbner laboratorium for digital samfundsvidenskab

Den 8. november slår Det Samfundsvidenskabelige Fakultet dørene op til et nyt digitalt forsknings- og læringscenter inden for Big Data, datavidenskab og computerteknologi.

Nye digitale analysemetoder rykker i disse år vidensgrænser inden for undervisningen og forskningen i samfundsmæssige forhold. Metoder, som studerende og forskere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet nu får en unik mulighed for at arbejde med i et nyt digitalt data- og metodelaboratorium.

Stor åbningsfest 8. november

Åbningen af Computational Analytics Laboratory for Digital Social Science (CALDISS) fejres den 8. november fra kl. 13.00-17.30 i laboratoriets nye lokaler på Fibigerstræde 5 i Aalborg. På dagen vil studerende, forskere, samarbejdspartnere og andre med interesse i digital samfundsvidenskab bl.a. kunne møde tidligere vært på DR Harddisken Henrik Føhns fra Techtopia og lektor Anders Blok fra Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Oplægsholderne vil fortælle om mulighederne i de nye og alternative datakilder og digital metoder samt vise konkrete eksempler på brugen af digitale data.

Indsigt og kvalitet i digital samfundsvidenskab

- CALDISS er vores seneste digitale satsning inden for den samfundsvidenskabelige forskning og undervisning. I laboratoriet stiller vi den nødvendige teknologi og de nyeste digitale værktøjer til rådighed og udbyder undervisning i data science, machine learning, nye softwaretyper og metoder til at høste, organisere og analysere data. Målet er at udforske og stimulere den digitale samfundsvidenskab, hvilket er en forudsætning for at kunne uddanne kandidater, som er klædt på til nutidens arbejdsmarked, siger prodekan for forskning Søren Kristiansen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Platform for kompetenceudvikling

Ifølge Kristian Gade Kjelmann, der er daglig leder af CALDISS, skal laboratoriet først og fremmest være en platform for kompetenceudviklingsaktiviteter og faglige oplæg, der hjælper forskere, studerende og andre interesserede med at udnytte potentialerne inden for digital samfundsvidenskab. Underviserne vil være AAUs egne forskere og eksterne oplægsholdere fra andre vidensinstitutioner og det private erhvervsliv.

Kurser i dataanalyse målrettet eksterne samarbejdspartnere

- I CALDISS tilbyder vi i samarbejde med AAUs centrale IT-enhed den nødvendige hardware, lagrings- og beregningskraft, så brugerne kan foretage analyser af store datamængder og drage nytte af machine learning-algoritmer. I øjeblikket udbyder vi workshops til alle med tilknytning til Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, men i løbet af 2019 vil vi tilbyde efter- og videreuddannelseskurser til samarbejdspartnere. På kurserne vil ansatte i private virksomheder og offentlige organisationer få mulighed for at opbygge kompetencer og arbejde med analyse af egne data, fortæller Kristian Gade Kjelmann.

KONTAKT

Daglig leder Kristian Gade Kjelmann, Det Digitale Data- og Metodelaboratorium (CALDISS), Aalborg Universitet, caldiss.aau.dk  
Tlf.: 9940 2302 eller e-mail: kgk@adm.aau.dk

Kilde: Nyheder fra AAU 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune