Antallet af ubesatte IKT-stillinger nærmer sig 4000

Pressemeddelelse, BrainsBusiness, september 2017

Aktuelle tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af ubesatte IKT-stillinger på landsplan er mere end fordoblet siden 2010. I Nordjylland tager IKT-organisationen BrainsBusiness nye metoder i brug. 

De danske virksomhed skriger på IKT-kandidater. Det er konklusionen på en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, som den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness har bearbejdet. I alt er der hele 3644 ubesatte IKT-stillinger, og antallet er stigende. 

Således er manglen på arbejdskraft inden for IKT-sektoren øget markant over de seneste år. Siden 2010 er antallet af ubesatte stillinger steget med næsten 130 procent, og det er blandt andet et udtryk for, at sektoren er i rivende udvikling i disse år. Det vurderer bestyrelsesformand for BrainsBusiness Claus Falk.

- Flere IT-virksomheder har oplevet stor vækst gennem de senere år, mens adskillige øvrige virksomheder i stigende grad efterspørger de kompetencer og den viden, som IKT-sektoren står for. Det er naturligvis en positiv udvikling, men de mange ubesatte stillinger vidner også om udfordring, fortæller Claus Falk og fortsætter:

- Det er stor hæmsko for virksomhedernes vækstmuligheder, hvis de ikke lykkes med at besætte deres ubesatte stillinger med kvalificeret arbejdskraft. Det har vi set flere eksempler på, og det er et problem for det danske erhvervsliv. Derfor har vi blandt andet valgt at oprette en jobbank specifikt for IKT-virksomheder, mens vi også løbende står bag jobmesser. 

BrainsBusiness jobportal, BrainJobs, der er synlig for alle, benyttes i dag af mere end 150 medlemmer af BrainsBusiness, hvor flere søger medarbejdere uafbrudt. Det er blandt andet tilfældet for IT-selskabet RTX A/S, der de seneste år har mandet kraftigt op. 

- RTX har i de seneste år rekrutteret løbende, og i 2016 ansatte vi således 32 nye medarbejdere i vores hovedkvarter i Nørresundby. Vi forventer, at væksten fortsætter, og i indeværende år har vi udvidet vores organisation med næsten 20 nye kollegaer. Rekrutteringerne er primært sket som en styrkelse af vores R&D organisation, som omfatter specialister indenfor både hardware og softwareudvikling, fortæller vice president ved RTX, Jens Christian Lindof og fortsætter:

- Vi søger fortsat dygtige ingeniører, som skal sikre, at RTX kan levere i henhold til det øgede aktivitetsniveau, vi oplever indenfor flere af vores forretningsområder. For RTX er det vigtigt at være synlige i lokalområdet, og igennem vores medlemskab af BrainsBusiness vil vi gerne være med til at sætte fokus på de mange spændende muligheder i vores branche og i vores område. Vi har erfaring for, at vi i fællesskab har nemmere ved at tiltrække kvalificerede profiler til det nordjyske.

Aktuelt søger RTX hele ni nye medarbejdere via BrainJobs. Ansøgningsfristen for flere af dem er angivet som ”hurtigst muligt”.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Claus Falk, formand, BrainsBusiness

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune