BrainsBusiness Award vinder børsnoteres

 

Den nordjyske producent af nano-satellitter - GomSpace - vil hente 100 millioner kroner til at vokse - børsnoteringen sker i Stockholm

Der er store vækstmuligheder inden for nanosatelitter på det globale marked. Ledelsen i GomSpace har gennem længere tid undersøgt de langsigtede, strategiske muligheder for at ruste virksomheden til fremtiden og udnytte disse muligheder. En børsnotering vil lette GomSpaces adgang til kapital. Virksomheden er blandt de førende på markedet som leverandør af komponenter, platforme og hele missioner til rumfartsindustrien.

GomSpace børsnoteres på på Nasdaq First North, Premier i Stockholm med første handelsdag 16. juni

Det annoncerede Niels Buus, administrerende direktør for virksomheden, mandag på Christiansborg under konferencen ”Rumfartindustriens muligheder”.

Rumfartsindustriens udviklingspotentiale og efterspørgslen på nano-satelitter er hastigt voksende, og særligt i de senere år er der sket en kommercialisering på området.

Høje krav til aktørerne 

Nanosatellitter bruges af forskning, militær, telekom, det maritime erhverv og luftfart.

- Det stiller høje krav til aktørerne, siger Jukka Pertola, adm. direktør Siemens i Danmark og kommende bestyrelsesformand for GS Sweden AB og GomSpace A/S.

- Jeg har fulgt GomSpaces udvikling de senere år. Rumfartsindustrien er i dag markeret af stigende vækst, og jeg tror, vi vil opleve fortsættelse af den tendens i de kommende år. Dagsordensættende aktører på markedet vil være dem, der formår at tilpasse deres forretning til en industri, hvor behovet for volumen i udvikling og produktion afløser efterspørgslen på enkelstående løsninger, understreger Jukka Pertola, som bag sig har 20 års ledelseserfaring i industrielle virksomheder og 10 års erfaring med internationale bestyrelsesposter.

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune