BrainsBusiness og AAU i nyt europæisk digitaliseringsnetværk

Ny "Digital Innovation Hub" skal hjælpe nordjyske virksomheder med at udvikle digitale løsninger og styrke deres konkurrenceevne.

Digital Innovation Hubs (DIH) er EU-Kommissionens store satsning inden for digitalisering de næste fire år. BrainsBusiness og Aalborg Universitet er kommet med i konsortiet "DIH2 – Network of Robotics for Agile Production", som er et netværk af 37 europæiske partnere.

Netværket modtager 16 mio. euro i støtte fra EU i perioden 2019-2022, hvoraf otte mio. er målrettet projekter lavet i samarbejde med og imellem virksomheder.

Udvikling af nordjysk konkurrencekraft

Den 9. januar var 35 repræsentanter fra små og mellemstore virksomheder, erhvervskontorer, Regionen og uddannelsesinstitutioner i Nordjylland samlet til en workshop på AAU. Formålet var at lægge fundamentet for en nordjysk hub, som kan støtte regionens små og mellemstore virksomheder i at udvikle nye digitale løsninger gennem anvendelse af især omkostningseffektive robotløsninger.

Som en del af DIH2-konsortiet er Aalborg Universitet/BrainsBusiness de eneste i Danmark, der kan søge støtte til digitaliseringsaktiviteter gennem EU-bevillingen. Ifølge Industry 4.0 Consultant i BrainsBusiness, Senior Business Consultant Keld Arenholt Christensen, AAU, giver det Nordjylland en unik konkurrencemæssig fordel.

- Hubben er en unik mulighed for at øge konkurrencekraften i Nordjylland inden for bl.a. informations- og kommunikationsteknologi, industri, sundhed, forskning og uddannelse. Den skal være en slags lokomotiv for erhvervsudvikling i regionen og være med til at skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft, forklarer Keld Arenholt Christensen.

Kickoff i Finland

Næste skridt er DIH2-projektets kickoff, som løber af stablen i Tampere, Finland, i dagene 15.-17. januar. Et af formålene med workshoppen på AAU var at klæde universitetet godt på til startskuddet.

- Jo bedre vi er forberedt med ideer og projektforslag, som er i tråd med erhvervslivets behov, desto større indflydelse får vi i Nordjylland på indholdet i DIH2 og kommende åbne calls, forklarer Keld Arenholt Christensen.  

Co-cluster manager for BrainsBusiness, Birgit Pia Nøhr, glæder sig over, at den nordjyske klynge er en del af den nye DIH:

- Det er en stor cadeau til vores virksomheder og forskere, at vi som en ud af blot fem i Danmark er kommet med i en DIH under EU. Det understreger de kompetencer og den viden, vi har i Nordjylland, og jeg glæder mig til at se, hvilke spændende projekter, løsninger og produkter det nye netværk kan føre til, siger hun. 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune