Dækning, pris og batteritid gør nyt telenet perfekt til dimser

Dr.dk bragte 2. januar en artikel med fokus på det nye landsdækkende Narrowband IoT. Professor Preben Mogensen, AAU, fortæller i artiklen om den nye teknologi, og vores medlemsvirksomhed ACUBITs nye sporingsenhed til demente er med som eksempel på en af de mange nye tjenester, der kan gøre brug af netværket.

Teleselskaberne har nu afsluttet den landsdækkende udrulning af et nyt net, som er skræddersyet til at sende vand- og elmålere, alarmsystemer, nøgleringe, plæneklippere og et hav af andre dimser og apparater online. Dermed kan virksomheder komme i gang med at udvikle løsninger, der gør brug af 'tingenes internet'.

- Det har vi ventet på. Hidtil har det været lidt hønen og ægget, hvor virksomheder har ventet på, at teleoperatørerne rullede nettet ud. Og teleselskaberne har ventet på, at der var virksomheder, som ville bruge nettet til noget, før de investerede i det. Men nu kommer det, vurderer professor og teleforsker Preben Mogensen fra Aalborg Universitet.

- Vi har forsøgt at forudse, hvor god dækning vi får med Narrowband IoT. Udendørs får vi i praksis næsten 100 procents dækning. Og indendørs vil der også være rigtig, rigtig stor dækningssandsynlighed, siger professor Preben Mogensen.

Demens-tracker

Teknologivirksomheden Acubit i Aalborg er som en af de første ved at være klar med et produkt, der gør brug af det nye net. Virksomheden har udviklet en lille sporingsenhed, som kan bruges til at vise vej til demente, hvis de er blevet væk. Narrowband-teknologiens gode dækning og lave strømforbrug gør den til en bedre løsning end alternativerne.

- Vi har testet i notorisk sorte huller som skovområder og ude ved kysterne. Og vi har også testet indendørs og helt nede på tredje niveau i en p-kælder, fortæller Acubits direktør Thomas Pedersen.

Hans konklusion er klar:

- Det her vil typisk række 30 gange bedre end GPS, men det vil bruge en tiendedel af strømmen. Så allerede der føler vi os trygge ved at gå den vej, siger direktøren.

> Læs hele artiklen på dr.dk her

> Læs om demenstrackeren Otiom her

> Læs om vores fokusnetværk om IoT her

Preben Mogensen, professor, AAU

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune