Fem gazeller til IT-virksomhed med autister

Pressemeddelelse, Special Minds, 5. november 2019

IT-konsulentvirksomheden Special Minds i Aarhus og Aalborg er ikke drevet af profit, men alligevel bliver virksomheden med autismeprofiler som medarbejdere nu hædret med den femte gazelle i træk
 
Mens de fleste gazellevirksomheder er drevet af ambitionen om øget økonomisk overskud, så er det en anden agenda, der gør sig gældende for den danske virksomhed Special Minds, som netop har modtaget den femte gazelle i træk. I virksomheden, hvor mennesker med autismeprofil udgør det meste af IT-konsulentstaben, er økonomi kun et middel og ikke et mål i sig selv.

- Det kan synes paradoksalt, at vi nu står med endnu en gazelle, da vores ambition ikke som sådan er at skabe profit. Vi vil naturligvis gerne drive en sund forretning, der skaber overskud, men vores væsentligste formål er at skabe arbejdspladser for en gruppe mennesker, som ellers ikke kan finde deres plads på arbejdsmarkedet, siger Orla Pedersen, IT-chef i Special Minds.

Ny medvind og fokus på verdensmålene

Special Minds optimerer software og IT for virksomheder som Systematic, Falck, Telia, DXC Technology, Logimatic, m.fl. samt for en række offentlige parter i Danmark. Konsulenterne håndterer opgaver som softwaretest, teknisk support, sikkerhedstest, automatisering og digitalisering. Samtidig bidrager de med struktur, overblik og høj grad af planlægning, således at kvaliteten i IT-projekter og produkter forbedres. 

Theresa Høgenhaug, der er ansvarlig for forretningsudvikling og partnerskaber i Special Minds, medgiver, at virksomheden i dag oplever en helt anden medvind, end da man startede op.

- Der er behov for vores kompetencer i dansk erhvervsliv, kommuner, regioner og styrelser. Samtidig er der stadig større fokus på FNs verdensmål og bæredygtighed, og det gør det endnu mere interessant for både private virksomheder og offentlige aktører at samarbejde med os, siger Theresa Høgenhaug og henviser til Verdensmål 8, som handler om socialt ansvar i form af ”Anstændige jobs og økonomisk vækst”.

En gruppe af medarbejderne i Special Minds med de fem gazellepriser. Foto: Special Minds.

Theresa Høgenhaug, Orla Pedersen og Helle Flohr Koch, Special Minds til Børsen Gazellekåring 2019. Foto: Special Minds

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune