Forskeres katapult tester droners farlighed

 

Ny forsøgsopstilling med motordrevet katapult og højhastighedskamera i Aalborg Universitets Drone Research Lab dokumenterer nu i detaljer, hvad der sker, når en af de populære små hobbydroner rammer genstande eller personer. De første film fra laboratoriet sender dronerne på kollisionskurs med en flæskesteg.

- Formålet er at undersøge, hvilke konsekvenser det har, når forskellige slags droner rammer mennesker, dyr, biler, glasruder og andre forhindringer, som de kan møde på deres vej. Med højhastighedskamera og præcise målinger af både hastighed og kraften af sammenstødet er det muligt at vurdere, hvilke skader der kan opstå, fortæller dronelab-leder Anders la Cour-Harbo.

Katapulten er bygget af universitetet specielt til denne type forsøg, og den er stadig i test-fasen. Videoerne viser de allerførste forsøg, der bruges til at justere mekanikken og elektronikken i katapulten. Desuden arbejder forskerne stadig på at optimere lys og kameraopsætning, så registreringen bliver så god som muligt.

- De første forsøg er interessante, fordi de tydeligt viser, hvad der ville kunne ske, når en almindelig hobbydrone rammer et menneske. Men det er for tidligt at konkludere noget ud fra det, understreger Anders la Cour-Harbo. Specielt til forsøg, der skal simulere sammenstød med mennesker, er det nødvendigt at gøre det helt rigtigt og kontrolleret, for at resultaterne er pålidelige. Universitetet samarbejder derfor med Aalborg Universitetshospital om at udføre eksperimenter, der kan gøre os klogere på, hvor farlige droner egentlig er.

> Læs mere og se en video på aau.dk

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune