Göteborgregionen, Oslo og Aalborg styrker den fællesnordiske IKT-region

Pressemeddelelse, TechNordic

De tre skandinaviske IKT-organisationer BrainsBusiness, Business Region Göteborg og IKT-Norge vil nu styrke IKT-arbejdet på tværs af Skagerrak. Samarbejdet hedder TechNordic og repræsenterer en af de største IKT-regioner i Europa. 

BrainsBusiness, Business Region Göteborg og IKT-Norge går nu mere aktivt ind i at styrke den fællesnordiske IKT-klynge inden for erhverv og forskning. Regionen har nogle af verdens mest fremtrædende forskere inden for blandt andet Internet of Things, telekommunikation, trådløse systemer mv. og rummer virksomheder som Astek, Ericsson, Gomspace, Telenor m.fl. 

TechNordic har sit udspring i den nordjyske IKT-klynge BrainsBusiness med 150 medlemsvirksomheder og Aalborg Universitet i ryggen, den vestsvenske Business Region Göteborg, der står for erhvervsudvikling i 13 vestsvenske kommuner, samt IKT-Norge, der repræsenterer den samlede norske IKT-branche. Tilsammen repræsenteres knap 9.000 virksomheder og 120.000 ansatte inden for IKT-erhvervet, og TechNordic skal være med til at indfri det vækstpotentiale, der ligger i at øge samarbejdet på tværs af Skagerrak: 

- Under navnet TechNordic vil vi i stigende grad synliggøre og brande den fællesnordiske IKT-region til gavn for både erhvervsliv og forskning. Sammen ligger vi i top 3 i verden med helt unikke kompetencer inden for nogle af de områder som både industri og forbrugere efterspørger allermest. Det er eksempelvis Internet of Things, indlejrede systemer, trådløs teknologi mv., forklarer Co-Cluster Manager Helena Peyron fra BrainsBusiness og fortsætter: 

- Konkret vil vi synliggøre både virksomheder og forskning på tværs af Skagerrak med henblik på at øge de mange potentielle samarbejdsflader. Målet er ganske enkelt, at virksomhederne i højere grad får øjnene op for de muligheder, der ligger lige foran dem. Den fællesnordiske kultur, sprog og mentalitet gør, at vi alle bør øge vores scope til som minimum at omfatte Norden som et hjemmemarked med godt 25 millioner mennesker.

> Læs presseomtale af TechNordic hos TV2Nord her

BrainsBusiness repræsenterer 150 IKT-virksomheder med ca. 10.000 arbejdspladser samt Aalborg Universitet, der er Danmarks største IKT-universitet. TechNordic vil som samarbejdsorganisation blive forankret hos de eksisterende sekretariater i Göteborg, Oslo og Aalborg. 

Hos Business Region Göteborg står Erik-Wilhelm Graef Behm, der er Area & Investment Manager ICT, og han ser især muligheder inden for kommercialisering af forskningen: 

- Samarbejdet har allerede vist, at der findes en lang række styrkeområder, der går på tværs af de tre lande. Men der findes også en lang række områder, hvor vi kan lære af hinanden. Eksempelvis ligger der et enormt potentiale i at blive bedre til at kommercialisere forskningen og skabe flere start-ups inden for IKT-området. Også her står vi klart stærkere, når vi kigger ud over vores normale geografiske område, pointerer han. 

Også hos IKT-Norge er man begejstret over de nye muligheder, som TechNordic nu åbner op for: 

- Virksomhederne sukker efter at få udvidet deres horisont. Vi får alle at vide, at vi ikke kun må satse på det indenlandske hjemmemarkedet, men at vi skal eksportere vores viden og produkter. Her er det ofte den første landegrænse, der er sværest at overskride, og det bliver altså lettere nu i regi af TechNordic, forklarer Fredrik Syversen, som er direktør for næringsudvikling i IKT-Norge. 

En af de virksomheder, der allerede er engageret i TechNordic er danske MapsPeople, der udvikler Google Maps-baserede navigationsløsninger. Virksomheden blev etableret helt tilbage i 1897 og har i de første ca. 100 år arbejdet med traditionelle fysiske kort. I dag er virksomheden en topmoderne IKT-virksomhed med globalt potentiale. I første omgang vil MapsPeople dog nu udvide sine forretninger i Skandinavien: 

- Via TechNordic er vi allerede kommet i kontakt med flere skandinaviske virksomheder, som vi nu indleder samarbejde med. Det er et stort spring, men faktisk et spring, der har vist sig at være langt lettere end forventet, siger Toni Selvli-Buch fra MapsPeople. 

> Læs presseomtale af TechNordic i Nordjyske her

Tilbage hos BrainsBusiness mener Helena Peyron, at der er mange danske, norske og svenske IKT-virksomheder som MapsPeople, og at det nu handler om at udbrede kendskabet til mulighederne og skabe så mange samarbejdsflader på tværs af Skandinavien som muligt: 

- Vi er tæt på hinanden og tæt på verden med nogle af Skandinaviens førende luft- og færgehavne lige i nærheden. Derfor er regionen også et eftertragtet sted at åbne nye afdelinger, når udenlandske koncerner søger efter nye lokationer i dynamiske miljøer med underleverandører og forskningspartnere lige om hjørnet. Vi ser et meget stort potentiale i det her, slutter hun. 

 

Det nye nordiske samarbejde blev præsenteret internationalt på Mobile World Congress i Barcelona. 

 


Om Business Region Göteborg

Business Region Göteborg arbejder for at styrke erhvervslivet i Göteborg og 13 vestsvenske kommuner. 

I projektet medvirker fra svensk side Chalmers Ventures, Connect Sverige Västra Kretsen, Lindholmen Science Park, Universeum med Business Region Göteborg som svensk projektleder. 

Læs mere om Business Region Göteborg på www.businessregiongoteborg.se

Om IKT-Norge

IKT-Norge er Norges ledende interesseorganisation for IKT-branchen. IKT-Norge har 460 medlemmer, som repræsenterer en omsætning på 120 milliarder NOK. IKT-Norge arbejder for at gøre markedet for IKT-branchen større og for at skabe sikkerhed og tillid til brugen af IKT. Vores vigtigste opgave er at være en problemløser for medlemmerne og være IKT-branchens stemme.

Læs mere om IKT-Norge på www.ikt-norge.no

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune