GomSpace køber samarbejdspartner

Det danske satellitfirma underskriver i dag kontrakten på køb af svensk rumspecialist.

GomSpace har her til morgen underskrevet en kontrakt på købet af firmaet NanoSpace, som udvikler fremdriftsteknologi og produkter til nanosatellitte

- Med deres innovative fremdriftsteknologi, som kan flytte satellitterne i rummet, og et højt specialiseret team af medarbejdere er Nanospace en særdeles vigtig brik i vores langsigtede strategi. Købet understøtter vores ambitioner om at være fysisk til stede i Sverige, dels for at udvide vores båndbredde på ingeniørsiden og dels for at udvikle vores forretning yderligere, siger Niels Buus, CEO i GomSpace.

NanoSpace er et datterselskab til Swedish Space Corporation (SSC). Købet blev indledt med en hensigtserklæring, som parterne underskrev d. 19. august, og lukkes altså nu.

Betalingen for NanoSpace er en kontantbetaling på 3 millioner svenske kroner (2,3 millioner kroner) samt 600.000 nyudstedte aktier i GomSpaces svenske selskab, GS Sweden AB. Aktieudvidelsen blev besluttet af bestyrelsen i Gomspace på en ekstraordinær generalforsamling den 28. april 2016, og udvandingen af aktierne for de eksisterende aktionærer ligger på cirka 2,75 procent.

Samarbejder allerede

NanoSpace udvikler og markedsfører fremdriftsteknologi og produkter til nanosatellitter og deltager i forskellige rumteknologi-projekter finansieret af European Space Agency (ESA) og svenske finansieringsprogrammer. GomSpace og Nanospace arbejder allerede tæt sammen på flere kundeprojekter, hvor Nanospaces fremdriftsteknologi integreres med GomSpaces nanosatellit-platforme.

- Nu hvor Nanospace succesrigt har vist potentialet ved virksomhedens teknologi og således er i gang med at entrere det kommercielle nanosatellit-marked, føler vi os overbeviste om, at GomSpaces overtagelse af virksomheden er det helt rigtige næste skridt for os. Sammen kan vi effektivt være med til at flytte grænserne for nanosatellitternes kommercielle potentiale, og GomSpace ligger jo i forvejen helt i front i new space-industrien, siger Stefan Gardefjord, CEO i Swedish Space Corporation.

NanoSpaces fremdriftsteknologi og produkter er baseret på selskabets ekspertise, når det gælder MEMS (Micro Electro Mechanical Systems) og integrationen heraf i forbindelse med opsendelse, fremdrift og kredsløb i rummet. Teknologien, som NanoSpace har udviklet, sikrer blandt andet, at fremdriftssystemerne ikke fylder nær så meget som tidligere, og at man kan arbejde mere præcist med den trykkraft, der driver satellitterne.

 

Kilde: Electronic Supply

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune