GomSpace sender nyt selskab i kredsløb

Den nordjyske satellitproducent bliver en slags totalentreprenør, som kan hjælpe kunderne med at få deres satellitter sendt i luften. 

Satellitproducenten GomSpace har stiftet selskabet GomSpace Orbital ApS.

Det nye selskabs formål er at hjælpe kunder med at få sendt deres satellitter i luften.

Bliver totalentreprenør

Med det nye selskab bliver GomSpace totalentreprenør i forhold til sine kunder, som selskabet kan tilbyde en pakkeløsning, der indeholder både produktion og opsendelse af satellitten.

- Tilbuddet er først og fremmest rettet mod vores egne kunder, men vi vil også kunne tilbyde tredjemand at sørge for, at deres satellitter bliver sendt op, siger han.

Opsendelsen af satellitter kan nemlig sammenlignes lidt med busdrift. En raket kan løfte flere satellitter i kredsløb per affyring.

- Hvis vi har flere kunder og dermed kan levere flere satellitter til en raketaffyring, så kan det sammenlignes med, at jo flere billetter, du køber til bussen, jo større indflydelse har du på, hvornår den skal køre, siger Niels Buus.

GomSpace Orbital får hjemsted i Aalborg.

> Læs hele artiklen her


Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune