Googles danske darling tjener millioner på, at du farer vild i lufthavnen

Sådan lyder overskriften på en portrætartikel, Berlingske Business den 4. oktober bragte om MapsPeople i forbindelse med virksomhedens deltagelse i 'træningslejren' Seedster i Spanien, hvor 200 danske iværksættere og virksomheder deltager.

"De fleste kender følelsen alt for godt. Midt i mylderet af andre handlende har du mistet overblikket på den daglige indkøbstur i supermarkedet. Og det at finde en basilikumpesto virker næsten uoverskueligt. Eller når der driver koldsved ned af ryggen på dig i en travl lufthavn, hvor flyforbindelsen ved gate 27 bare synes som sunket i jorden, og dit navn bliver kaldt udover højtaleranlægget.

Følelsen at være »lost«, som administrerende direktør og medejer i MapsPeople Michael Gram, kalder den, er allemandseje.

Og dermed er det også en god forretning, hvis den danske virksomhed kan fjerne den. Det har teknologigiganten Google også fået øjnene op for.

På få år har MapsPeople nemlig fået foden inden for hos især universiteter og lufthavne, hvor de leverer indendørsnavigation, der gør det muligt at blive ført til det rigtige møderum eller den rigtige gate i lufthavnen ved at bruge sit kort på mobilen.

Københavns Lufthavne er i folden af kunder, ligesom Columbias største lufthavn El Dorado i hovedstaden Bogotá er det. Derudover har virksomheden også University of London og Københavns Universitet samt Bella Centeret i ordrebøgerne.

Michael Gram og MapsPeople er blandt deltagerne i denne uges træningslejr i Sydspanien, som under navnet Seedster har samlet flere hundrede iværksættere, foredragsholdere og mentorer for at sprøjte vitaminer ind i nye virksomheder."

> Læs hele artiklen

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune