HR-folk ingen adgang: En anderledes jobmesse

Pressemeddelelse, BrainsBusiness, 20. april 2018

IKT-klyngen BrainsBusiness og Aalborg Universitet samarbejdede igen om årets store jobmesse for studerende på de it-faglige studielinjer. Her er succeskriteriet, at der bliver skabt fagligt baserede relationer mellem virksomheder og studerende, så HR-folket har fået strenge ordrer om at blive hjemme.  

Det er IKT-klyngen BrainsBusiness, AAU Innovation og Institut for Elektroniske Systemer, der står bag Samarbejdsmessen, som også i år var et stort tilløbsstykke. Det skyldes ifølge arrangørerne, at de studerende får et unikt indblik i de helt konkrete arbejdsopgaver, der kan være aktuelle for en person med netop deres uddannelse: 

- Vi har rigtig gode erfaringer med dette format, fordi det bliver en snak om det faglige jobindhold mellem ligesindede, der deler de samme interesser. En højt specialiseret studerende på en af universitetets mest tekniske uddannelser kan ikke stille de samme spørgsmål til en HR-person som til en erfaren medarbejder med samme eller lignende uddannelse og baggrund. På andre jobmesser bliver det typisk en mere generel snak, man kan få med virksomhederne, og vi oplever med dette format, at der bliver skabt nogle meget værdifulde relationer på messen, som kan føre til job og andre typer samarbejde senere hen, siger Børge Lindberg, institutleder for Institut for Elektroniske Systemer og medlem af bestyrelsen for BrainsBusiness. 

Dekan Henrik Pedersen fra TECH-fakultet bød velkommen til virksomhederne på messen, der havde mulighed for at have konkrete produkter med og vise dem frem, så de potentielle kandidater kan få et håndgribeligt indblik i virkelighedens verden. Samtidig giver messen mulighed for at få mærket lidt på de studerendes faglighed og interessefelter. 

En af de deltagende virksomheder i år var forsvarsvirksomheden MyDefence, der arbejder med forskning og udvikling af teknologi og udstyr til militært forsvar og operationer. MyDefence var også med på Samarbejdsmessen i 2017, og det var så positiv en oplevelse, at virksomheden altså var med igen i år: 

- Vi har et meget tæt samarbejde med Aalborg Universitet og et naturligt fællesskab, fordi et stort antal af vores medarbejdere har læst på AAU. Jobmessen er en god lejlighed til at knytte tættere relationer til studiemiljøet, der både på kort sigt kan resultere i projektsamarbejder eller på længere sigt i ansættelser. Det er primært vores udviklere, der står på standen, og de viser både nogle af vores fysiske produkter og har også nogle konkrete idéer med til mulige projektsamarbejder. Det giver et godt udgangspunkt for at have noget at tale konkret med de studerende om og giver dem samtidig et godt indblik i, hvilke arbejdsopgaver hos os, der er relevante for folk med deres uddannelse, siger Dan D. S. Hermansen, COO hos MyDefence. 

Samarbejdsmessen skal ikke mindst ses i lyset af en stigende mangel på arbejdskraft i it- og IKT-sektoren de seneste år. Siden 2010 er antallet af ubesatte stillinger på landsplan steget med næsten 130 %. I Nordjylland er virksomhederne i den store IKT-klynge derfor helt fremme i skoene for at kapre de bedste hoveder. 

Samtidig er Aalborg Universitets ingeniøruddannelser meget højt placeret i internationale rankings. Derfor er der særligt rift om disse kandidater, som virksomhederne i regionen meget gerne vil fastholde i området. Senest er AAU’s ingeniøruddannelser i en ny global rapport fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) fra marts 2018 placeret som nr. 4 i verden. 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune