Pressemeddelelse, Institut for Datalogi, AAU, samt AAU Innovation, 30. oktober 2017
På institut for Datalogi findes en elektronisk tavle med lysende stjerner – én for hver virksomhed, der er udsprunget fra instituttet. Den prominente væg, der kan bryste sig af en række markante it-virksomheder, får på torsdag fem nye stjerner, nemlig Ambolt, Netcompany, Trifork, e-Shoptimizer og NemPULS.
På torsdag den 2. november føjes yderligere fem virksomheder til de mange stjerner, der allerede funkler på væggen hos Institut for Datalogi. Instituttet har en lang tradition for at arbejde med iværksætteri og forretningsudvikling, og de mange stjerner på væggen er et lysende bevis for, at studerende og kandidater fra Datalogi faktisk får lyst og kompetencer til at skabe egne virksomheder eller måske opdyrke nye forretningsområder i eksisterende virksomheder.
En af de nye virksomheder er e-Shoptimizer, der er startet af softwareingeniørstuderende Thomas Holm Thomsen, Jonathan Toftegaard Hansen og Morten Brodersen Jensen. e-Shoptimizer er udviklet til webshopejere og er et konkurrentovervågningssystem, der automatisk henter data fra virksomhedens konkurrenter.
– Systemet er opbygget således, at det henter data op til 12 gange om dagen. På den måde bliver webshopejeren i stand til hele tiden at være konkurrencedygtig på pris. Han kan reagere øjeblikkeligt på de data, systemet henter, og han slipper for at bruge tid på manuelt at overvåge markedet. Det giver frihed og skaber værdi for virksomheden, forklarer Thomas Holm Thomsen.
Ifølge lektor Ivan Aaen er e-Shoptimizer et godt eksempel på, hvordan studerende og forskere arbejder med iværksætteri og forretningsudvikling på Institut for Datalogi:
– Der er mange veje til iværksætteri. Vores opgave er at hjælpe enhver, der ønsker det, på vej uanset hvornår og hvordan det sker. Vi gør de studerende parate. Vores sigte er både kort og langt. Nogle studerende vil bruge deres viden med det samme eller kort efter endt uddannelse, andre vil først bruge det langt senere. Vores formål er at give parathed og overblik uanset hvornår det, vi underviser i, bruges.
For at styrke samarbejdet med erhvervslivet og gøre det endnu lettere for de studerende og forskerne at få rådgivning og sparring omkring deres produkt- og virksomhedsidéer, og få dem omsat til spinoff-produkter og virksomheder, har instituttet indgået samarbejde med universitetets innovationsafdeling, der åbner kontor på instituttet.
– Ved at være endnu tættere på de studerende og forskerne styrker vi indsatsen inden for iværksætteri og erhvervssamarbejde, og vi håber at kunne facilitere endnu flere spinoff-virksomheder og generelt øge samarbejdet med erhvervslivet, siger senior forretningsudvikler Claus Skaaning, der bemander kontoret, og i øvrigt selv har startet virksomheden Dezide.
For at markere iværksætteri-indsatsen og for at hædre de nyeste virksomheder, afholder Institut for Datalogi åbningsreception for nye og gamle virksomheder. På dagen mødes virksomhederne, der er korte taler, og de fem nye stjerner Netcompany, Trifork, e-Shoptimizer og NemPULS føjes til den allerede godt fyldte stjernevæg på instituttet.
2. november kl. 14.30, Institut for Datalogi, Selma Lagerlöfs Vej 300, kantinen
Alle er velkomne – tilmelding ikke nødvendig