It-selskaber i provinsen rammer den største vækstbølge siden finanskrisen

Jyske og fynske it-virksomheder er bedre til at lave overskud end de københavnske, der er tynget af et hårdt lønpres og stigende omkostninger. Det viser en ny undersøgelse foretaget af BrainsBusiness og it-forum, der har gennemgået over 6.000 regnskaber i it-sektoren.

Der er fuld tryk på den danske tech- og it-branche, hvor kometer som Netcompany og Nets er skudt af sted.

Men det er langt fra kun de største stjerner på it-himlen - typisk med base i København - som rider på en bølge af optimisme. It-selskaberne vest for Storebælt laver nemlig overskud på stribe, og man skal ti år tilbage for at se lignende tal.

Særligt it-selskaberne i Region Syddanmark og Region Nordjylland skovler penge ind og spurter fra københavnske it-selskaber på lønsomheden.

I 2017 lavede 68,8 pct. af it-selskaberne i hovedstaden overskud, mens det var hele 73,6 pct. i Region Syddanmark, viser en undersøgelse fra brancheorganisationerne, IT-forum og BrainsBusiness, der har gennemgået over 6.000 regnskaber i it-sektoren.

Sådan skriver Finans.dk i en artikel, der også viser, at 51,7 % af de nordjyske it-virksomheder har haft fremgang fra 2016 til 2017 - mens tallet for København er 50,3 %.

> Læs hele artiklen på Finans.dk

> Læs omtale på Computerworld.dk

> Læs omtale på ITwatch.dk

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune