Maskinførere med tamagotchis

Internet of Things skal gøre det sjovt og socialt at passe godt på entreprenørmaskiner

Når en leverandør sælger en ny maskine til en entreprenør, og der følger en reparationsaftale med i købet, kan det blive en særdeles dyr fornøjelse for sælger.

Ofte bliver maskinerne igen og igen udsat for massiv overbelastning, med utallige reparationer til følge, og en markant forkortet levetid.

"Hvis vi sammenligner med for eksempel lastbiler, så kører de på asfalt, har en fartbegrænser og bliver betjent af en fører, der har taget et kørekort. Derudover har vi selvfølgelig politiet til at sikre, at reglerne bliver overholdt," siger vicedirektør i Trackunit Per Stjernqvist i en artikel på Electonic-Supply.dk.

"For entreprenørmaskiner er der hverken krav om førerbevis, fart eller vægt, og der er intet politi til at monitorere kørslen. De bliver udsat for en markant højere belastning, og alligevel tegnes der reparationsaftaler på dem," fortsætter han.

Det medfører selvsagt store udgifter for både køber og sælger, og det vil Trackunit gerne være med til at afhjælpe. Derfor er man lige nu i fuld gang med at udvikle et system, der skal engagere maskinførerne ved hjælp af såkaldt “gamification”.

Systemet fungerer ved en kombination af sensorer på maskinen og en opkobling til maskinførerens smartphone, hvor en app gør det muligt at følge med i maskinens tilstand. Tanken er videre, at man kan lave konkurrencer mellem kolleger eller præmiere maskinførere, hvis maskiner er i god stand.

> Læs hele artiklen på electronic-supply.dk her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune