Millioner til bedre høreapparatbehandling

Nyt samarbejdsprojekt mellem danske universiteter, høreapparatproducenter og andre eksperter skal se danske høreapparatbehandlinger efter i sømmene. Målet er at højne kvaliteten - til glæde for både høreapparatbrugere og samfund.

Hvis man mister hørelsen, kan et høreapparat hjælpe. Sådan burde det være, men virkeligheden er desværre ikke helt så enkel. Hver tiende får nemlig aldrig et ordentligt udbytte af høreapparaterne, som derfor ofte ender i skuffen.

Nu skal et nyt, stort samarbejdsprojekt mellem Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, DTU, DELTA, de danske høreapparatproducenter Oticon, Widex og GN Resound og universitetshospitalerne i Odense og Aalborg højne kvaliteten, så mennesker med høretab kan få mere ud af apparaterne. Projekt BEAR (Bedre Hørerehabilitering – Better Hearing Rehabilitation) har et budget på 50 millioner kroner, hvoraf industrien bidrager med 15 millioner, mens Innovationsfonden investerer knap 29 millioner i projektet.

Hvis man har problemer med hørelsen, kan man i dag få foretaget en høreprøve, der resulterer i et audiogram. Et audiogram er en kurve, der viser hvor godt man hører i enkelte frekvensområder. Det er vigtig viden, når et høreapparat skal tilpasses, men ofte er der brug for meget mere information, for at man kan få fuldt udbytte af høreapparater.

”Audiogrammet er en forsimplet beskrivelse af, hvordan ens hørelse fungerer. Man kan godt have normale høretærskler, men for eksempel have svært ved at forstå, hvad der bliver sagt, hvis der er mange, der taler i samme rum,” forklarer projektleder Dorte Hammershøi, professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.  

> Læs mere på aau.dk

> Hør Dorte Hammershøi holde oplæg til vores netværksmøde ICT and Wireless Communication

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune