Mobildækningen i Nordjylland er kortlagt

En komplet kortlægning af den mobile bredbåndsdækning i Nordjylland viser, at der flere steder uden for de større byer er mangelfuld dækning, ligesom udvalget af teleleverandører er begrænset. Der er derfor potentiale for at finde bedre løsninger i tæt samarbejde mellem telebranchen, kommunerne og Regionen.

En komplet kortlægning af den mobile bredbåndsdækning i Nordjylland er netop afsluttet. Særlige målevogne har kørt 19.000 kilometer på de nordjyske veje som led i et initiativ fra Business Region North Denmark (BRN), som ønsker at skabe grundlag for en bedre dækning med mobilt bredbånd til gavn for både borgere og virksomheder i Nordjylland.

Sorte huller og begrænset valgfrihed

Kortlægningen har vist en generelt god dækning i byerne og lidt dårligere i de mere tyndt befolkede landområder. Den gennemgående tendens er, at hvis der kun stilles krav om én teleleverandør, er der ganske god dækning i hele Nordjylland. Det er dog ikke den samme leverandør der leverer denne dækning i alle områder. Samtidig viser kortlægningen, at der mange steder i regionen er udfordringer, hvis kravet er minimum 2 teleleverandører samt et hurtigere signal på 3G/4G-nettet. Det betyder altså, at langt de fleste nordjyske borgere og virksomheder godt kan få dækning med mobilt bredbånd, men ofte er de tvunget til at vælge den ene teleleverandør, som kan tilbyde dækning i deres område.

Kortlægningen har også identificeret omkring 60 sammenhængende områder i Nordjylland, hvor dækningen med mobilt bredbånd er så mangelfuld, at disse områder nu skal vurderes og analyseres nærmere fortæller den ansvarlige for kortlægningen:

- Det er ikke sådan, at der nødvendigvis skal opsættes master og investeres store summer i dækning i alle disse områder. Vi forventer, at det drejer sig om 16-45 placeringer, hvor grundlaget for forbedringer er til stede. Det nøjagtige antal afhænger bl.a. af aktiv interesse fra virksomheder, borgere og kommuner, siger Thomas Kampmann, projektleder i Region Nordjylland.

> Læs hele artiklen her

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune