Nordjysk dominans i finalistfeltet til årets DIRA-pris

Tre nordjyske virksomheder - og tre nordjyske teknologier. Dét er finalisterne i opløbet til årets DIRA Automatiseringspris, der uddeles ved HI-messen til oktober.

Ud af 17 kvalificerede indstillinger har juryen udvalgt tre til at kæmpe om at vinde prisen, der bliver overrakt på hi-messen 2019 den 1. oktober. De nominerede er...

Aalborg Universitetshospital - Klinisk Biokemisk Afdeling for implementering af Den Intelligente Forsendelseskasse
Med den automatiske løsning til håndtering og sortering af blodprøver har Aalborg Universitetshospital øget kapaciteten og kvaliteten samt formindsket antallet af fejl gennem forbedret sporbarhed og temperaturovervågning. Samtidig er arbejdsmiljøet blevet forbedret gennem automatisering af ensidigt gentaget arbejde.

Partnere: LT Automation og Intelligent Systems

Hav Line for deres nye fabrik i Hirtshals
Fra havbrug langs Norges kyst suges laks op i skibe, som slagter laksene på vej til Hirtshals, hvor de med et nyt, stort og højt automatiseret anlæg sorteres og pakkes inden den sidste transport ud til kunder i Europa. Denne kombination af maksimal kapacitet og innovativ udnyttelse af eksisterende teknologi er banebrydende i laksebranchen.

Partner: BILA

Leth Beton for deres robotløsning til slibning af terrazzotrapper
I en branche, som har været præget af hårdt manuelt arbejde og begrænset anvendelse af digitalisering og automatisering, har Leth Beton taget en fleksibel slibeløsning i brug. Centralt i løsningen er to robotter, laseropmåling samt en 15 meter lang portal, der muliggør lang produktionstid uden manuel indgriben.

Partner: LT Automation

> Læs mere på DIRAs hjemmeside

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune