Ny jysk it-bastion med 600 medlemsvirksomheder

Pressemeddelelse, BrainsBusiness og it-forum, 29. november 2017

De to store it-netværk i Jylland, BrainsBusiness i nord og it-forum i midt og syd, indgår nu et strategisk samarbejde. Tilsammen dækkes hele Jylland, og fælles projekter skal styrke de 600 medlemsvirksomheder og samspillet med vidensinstitutionerne. 

Det går godt for it-erhvervet i Jylland, der generelt har flotte vækstrater både på omsætning, indtjening og antal medarbejdere. Nu skal kompetenceudvikling, inddragelse af forskning og samarbejde mellem virksomhederne styrkes yderligere gennem et strategisk samarbejde mellem de to store jyske it-netværk. Det er BrainsBusiness, der har 150 betalende medlemmer fortrinsvis i Region Nordjylland, samt it-forum, der har 450 betalende medlemmer i Midt- og Sydjylland. Det overordnede formål er at skabe yderligere vækst og synlighed gennem netværk og innovationssamarbejde: 

- It-erhvervet er veludviklet, konkurrencedygtigt og i klar vækst. Samarbejdet mellem universiteterne, erhvervsfremmesystemet og virksomhederne fungerer godt, men rummer samtidigt et nærmest ubegrænset potentiale for yderligere vækst - ligesom vi i endnu højere grad skal bidrage med vækst i de mere traditionelle brancher gennem it. Det er det potentiale, som vi hver dag kigger ind i, og som vi forventer at kunne indløse endnu bedre gennem et strategisk og tæt samarbejde med BrainsBusiness, forklarer Brian Busk, der er bestyrelsesformand for it-forum. 

Antallet af it-arbejdspladser i Jylland modsvarer i dag antallet af it-arbejdspladser i Storkøbenhavn. It-forum dækker Jylland fra Randers og ned med lokalafdelinger i Randers, Viborg, Aarhus, Herning-området, Silkeborg, Horsens-Hedensted, Trekantområdet, Esbjerg og Sønderjylland. BrainsBusiness dækker med afsæt i Aalborg den nordjyske region. De tilsammen 600 medlemsvirksomheder tæller både Jyllands største it-virksomheder samt en stor underskov af små og mellemstore virksomheder: 

- Både BrainsBusiness og it-forum har en mangeårig tradition for at virke som missing link mellem virksomheder og forskere og mellem virksomheder og erhvervsfremmesystemet. Det har skabt tusindvis af nye kontakter og samarbejder gennem årene, og der er ingen tvivl om, at netværk tilfører stor værdi, hvis det vel at mærke er de rette netværk med de rette personer, siger bestyrelsesformand Claus Falk fra BrainsBusiness. 

Både Brian Busk og Claus Falk fremhæver, at virksomhedernes udsyn skal udbygges – både horisontalt og vertikalt inden for erhvervet, men også geografisk: 

- Alt for få it-virksomheder har fokus på eksportmuligheder særligt i de omkringliggende lande, og her har vi nogle lavthængende frugter, der relativt let kan plukkes. Når først hardware eller software er udviklet ud fra et behov i Danmark, så er sandsynligheden for, at samme behov eksisterer i eksempelvis Norge, Sverige, England eller Tyskland meget stor, tilføjer Claus Falk. 

Både BrainsBusiness og it-forum har selv taget egen medicin de seneste år og har herved udbygget horisonten. BrainsBusiness indledte sidste år et strategisk samarbejde med it-netværk i Oslo og Göteborg under det fælles navn ”TechNordic”, mens it-forum er resultatet af en fusion i 2013 mellem it-forum Midtjylland og IT Forum Syddanmark. Både BrainsBusiness og it-forum kender således til værdien af størrelse og omfang: 

- Det er vigtigt både at repræsentere en stor masse og samtidig at have lokal forankring. Størrelse giver volumen selv inden for meget nicheprægede dele af it-erhvervet og forbedrer mulighederne for, at ligesindede kan mødes. Samtidig er det vigtigt at kende den enkelte virksomhed og have den lokale tilknytning. Det har vi både i BrainsBusiness og i it-forum, og det skal vi fortsat have fokus på at styrke, fortsætter Brian Busk. 

De to it-netværk arbejder i øjeblikket på en række konkrete tiltag, som det nye strategiske samarbejde skal udmønte sig i. Det vil komme de 600 it-virksomheder til gode allerede fra starten af 2018. 

Faktaboks

IKT-klyngen BrainsBusiness med 150 betalende medlemmer og it-netværket it-forum med 450 betalende medlemmer indleder nu et strategisk samarbejde, der skal skabe yderligere vækst og udvikling blandt de jyske it-virksomheder. Tilsammen repræsenterer BrainsBusiness og it-forum 600 betalende medlemmer med 30.000 arbejdspladser inden for it-branchen. 

 

 

Claus Falk, formand, BrainsBusiness

Brian Busk, formand, it-forum

 

 

 

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nationale klynge for digitale teknologier. Vi samler en lang række stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet     Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Danmark      Aalborg Kommune