Vises mailen ikke korrekt? Klik her

 

Velkommen til Nyt fra BrainsBusiness


december 2016

Kort nyt

Nøgletal

4 nye medlemmer siden sidste nyhedsbrev - velkommen til Dane Computer ApS, GomSpace, PKN EMC Engineering og Telenor!

1499 modtagere af nyhedsbrevet

1844 følgere på Facebook

822 følgere på LinkedIn Company Page

 

 

Sociale medier

Husk at følge med på vores sociale medier og få endnu flere nyheder fra os - hver dag!
Gør som flere af vores medlemmer - Vis dine kunder og forretningspartnere, at du er medlem af Danmarks stærkeste IKT-klynge - læg logoet herunder på din hjemmeside og link til www.brainsbusiness.dk.


 

Kære nyhedsbrevsmodtager!

Hermed fremsendes seneste udgave af vores nyhedsbrev "Nyt fra BrainsBusiness", hvor du kan læse de vigtigste nyheder fra den nordjyske IKT-klynge.

God fornøjelse!

 

Skarpe nyheder fra BrainsBusiness

1) Tilbageblik på 2016
 

2016 har været endnu et aktivt år i BrainsBusiness. I artiklen her ser vi tilbage på 2016 - og løfter sløret for nogle af de spændende ting, vi har på programmet i 2017.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra medlemsvirksomhederne

1) Nordjysk virksomhed med succes i USA

Targit fra Hjørring har et solidt fodfæste på det globale BI-marked. Direktør og stifter Morten Sandlykke fortæller i en artikel i Computerworld den 9. november 2016, hvordan virksomheden agerer i et marked i hastig udvikling.

> Læs mere

2) GomSpace sender nyt selskab i kredsløb

Den nordjyske satellitproducent bliver en slags totalentreprenør, som kan hjælpe kunderne med at få deres satellitter sendt i luften

> Læs mere

3) 2operate skal levere software til nyt satellitprojekt i Bangladesh

2operate har underskrevet en kontrakt med Thales Alenia Space om at levere network management-software til Bangabandhu-satellitten, der er planlagt til opsendelse i 2017. Bangabandhu vil være den første geostationære telesatellit opsendt af Bangladesh.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Universitet

1) AAU-laboratorium får flot omtale i Washington Post

25. oktober bragte Washington Post artiklen "This lab can re-create the sounds of any space" om lydlaboratoriet i SIP-sektionen. Artiklen opnåede en topplacering på Alpha Galileos Hit Parade som "mest læste nyhedsartikel" i oktober.

> Læs mere

2) Lydeksperter hjælper Parkinsons-ramte og folk med høretab

Audio Analysis Lab på Institut for Arkitektur og Medieteknologi er kendt for sit store arbejde med eksempelvis lydteknologi til høreapparater, musikteknologi, stemmeanalyse og lydzoner. Forskernes resultater kan blandt andet udnyttes til optimeret diagnosticering af Parkinsons - og bedre livskvalitet for personer med høretab.

> Læs mere

3) Slut med tomme og halvtomme lastbiler på vejene

Godstransport med lastbiler kan udnyttes langt bedre, end det sker i dag. Et nyt forskningsprojekt skal gøre det muligt for godsbranchen at minimere kørsel med tomme og halvtomme biler og dele kapacitet. 

> Læs mere

4) IT-sværvægter får Grundfosprisen

Professor Kim Guldstrand Larsen fra AAU har fået tildelt den betydningsfulde ’Grundfospris’. Prisen er en af de helt store i dansk sammenhæng og gives til Kim Guldstrand Larsen for hans imponerende indsats for og bidrag til datalogien.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Kommune

1) Opjustering af jobmål

Oprindeligt var målet i Aalborg Kommunes Erhvervsplan 2015-2018 at skabe 5.000 nye job i perioden. Det mål er snart opfyldt med 4.779 nye job siden januar 2015. Derfor blev det på det seneste Erhvervsrådsmøde besluttet at opgradere tallet til 7.500 job efter anbefaling af BusinessAalborg. De nye job er primært skabt i den private sektor, hvor brancherne IKT, industri, bygge- og anlæg samt erhvervsservice er dem, som procentvist har skabt flest job i perioden.

Alt i alt er der nu over 106.000 lønmodtagere i Aalborg og de seneste års kraftige vækst betyder, at Aalborg er den kommune blandt storbyerne i Danmark, som procentvis skaber flest job, nemlig 3,5% vækst sammenlignet med København og Aarhus, som har skabt 2,4% flere job.

2) Iværksætteri trives i Aalborg

I uge 46 blev iværksættere fejret i hele verden i anledning af Global Entrepreneurship Week. I Aalborg deltog 850 nye og potentielle iværksættere i Iværksætteraften 2016, som er Nordjyllands største iværksætterinitiativ. Det er en inspirationsaften, hvor iværksættere fra scenen deler ud af deres erfaringer, udfordringer og successer samtidig med, at deltagerne kan få gratis råd om opstart hos bl.a. advokater, revisorer, web- og marketingeksperter.

De seneste år er antallet af nye virksomheder steget kraftigt i Aalborg. Fra 2014 til 2015 steg antallet med 25% og også i år forventes ca. 1.000 nye virksomheder at se dagens lys i Aalborg Kommune. IKT-virksomheder er i den branche, hvori flest iværksættere etablerer sig, idet IKT-virksomheder hører til branchen ”Forretningsservice og konsulentvirksomhed”.

3) Samarbejde om at styrke online salg og kommunikation

BrainsBusiness, BusinessAalborg, Ivækst og Google står sammen om en række Succes Online Workshops, som løber af stablen i løbet af efteråret og vinteren 2016/17. Formålet er at styrke virksomhedernes online salg og kommunikation ved at give dem en række konkrete værktøjer til at arbejde med deres online tilstedeværelse både på web og på de sociale medier.

Der er stor opbakning til de annoncerede workshops, som hver gang er fyldt op med 45 deltagere. Workshops foregår i Aalborgs iværksættercafé Startup Café Aalborg men er målrettet både nye og veletablerede virksomheder.

 

 

Berit Brendborg

E-mail

Tlf. 22 86 98 91

Birgit Nøhr

E-mail

Tlf. 29 72 07 01

Helena Peyron

E-mail

Tlf. 25 20 15 63

Iben Bondegaard Andersen

E-mail

Tlf. 20 77 16 37

Kasper Munk-Petersen

E-mail

Tlf. 22 95 60 03

Gitte Traberg Sørensen

E-mail

Tlf. 25 20 15 67

 

Ønsker du at afmelde vores nyhedsbrev og arrangementskalender? - Klik her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet      Region Nordjylland      Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Nordjylland      Aalborg Kommune