Vises mailen ikke korrekt? Klik her

 

Velkommen til Nyt fra BrainsBusiness juni 2017

 

Kort nyt

Nøgletal

6 nye medlemmer siden sidste nyhedsbrev - velkommen til Altran, Direct Hardware Supply, Neas Energy, Nordjyske Medier, Spar Nord Bank og STRAND Strategic Design.

1673 modtagere af nyhedsbrevet

1924 føgere på Facebook

911 følgere på Os der elsker Tech i Nordjylland-facebook-siden

917 følgere på LinkedIn Company Page


Sociale medier

Husk at følge med på vores sociale medier og få endnu flere nyheder fra os - hver dag!


 

 


Gør som flere af vores medlemmer - Vis dine kunder og forretningspartnere, at du er medlem af Danmarks stærkeste IKT-klynge - læg logoet herunder på din hjemmeside og link til www.brainsbusiness.dk.


 

 

I denne udgave af kan du bl.a. læse om:

  • et samarbejde mellem to BrainsBusiness-medlemmer, som kan føre til et nyt vækstmarked
  • portræt af serieiværksætter Uffe Koch
  • Region Nordjylland sætter spot på BrainsBusiness som stærk og værdiskabende klynge.

God fornøjelse!

 

Skarpe nyheder fra BrainsBusiness

1) Tilbageblik på 2016: Udvikling, innovation og vækst

I forbindelse med vores generalforsamling i april har vi samlet årets højdepunkter - regionale, nationale og internationale - i et tilbageblik, hvor du blandt andet kan læse om: 

  • BrainsBusiness' tilbud om fagspecifikke netværk
  • BrainsBusiness' innovationsforløb for virksomheder
  • Smart City - nordjysk teknologi med internationalt potentiale
  • BrainsBusiness i nye skandinaviske samarbejder 

> Læs mere i vores tilbageblik her

2) Ny serie af temamøder: Future Briefings

Vi sætter i sommeren og efteråret 2017 spot på fremtiden gennem tre spændende arrangementer, hvor vi inviterer nogle af landets førende forskere og virksomheder inden for fremtidens teknologier til Aalborg.

> Læs om første arrangement "The Internet of Brains" her

Har du forslag til oplægsholdere eller emner til de næste arrangementer i temaserien? Send dem til bbb@brainsbusiness.dk.

3) Region Nordjylland sætter spot på stærke klynger

I seneste nummer af magasinet ZOOM sætter Region Nordjylland spot på de stærke nordjyske klynger, der skaber vækst i regionen - heriblandt BrainsBusiness.

> Læs mere

 

Skarpe nyheder fra medlemsvirksomhederne

1) Nye apps til entreprenørmaskiner åbner vækstmarked for teknologivirksomhed

Den nordjyske teknologivirksomhed Trackunit øjner en mulighed i markedet for opkobling af entreprenørmaskiner, så man i højere grad kan monitorere forbrug, køremønstre, slitage mv. Trackunits satsning bygger på et samarbejde med it- og konsulenthuset Trifork, der har rådgivet Trackunit og leveret den teknologiske platform.

> Læs mere 

2) Blog: All about knowledge management

Dezide går nu nye veje for at udbrede kendskabet til knowledge management og giver gode råd til, hvordan organisationer kan opfange, formalisere, strukturere og distribuere vigtig viden og information.

> Læs mere

3) En gang iværksætter - altid iværksætter. Portræt af Uffe Koch, Det Gode Firma

For Uffe Koch, indehaver og stifter af Det Gode Firma, var frihedstrangen og muligheden for at arbejde over længere tid med de projekter og idéer, han brænder for, stærkere end behovet for et fast job i sikre rammer i Huge Lawn Miracle Apps – den virksomhed, han selv startede i 2009 og efterfølgende solgte til Miracle A/S. 

> Læs portrættet af Uffe Koch her

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Universitet

1) AAU-forskere modtager millioner fra Det Frie Forskningsråd

Hele fem IKT-forskere fra Aalborg Universitet har fået projekter gennem nåleøjet hos Det Frie Forskningsråd. De fem forskere har modtaget i alt omkring 18 mio. kroner til deres projekter, som omhandler fx. indlejret software, automatiseret kalibrering af radiokanaler og styringsmodeller til Internet of Things. På siden her kan du læse mere om de fem projekter.

> Læs mere

2) Åbne ph.d.-forsvar, gæsteforelæsninger og konferencer

Aalborg Universitet afholder løbende ph.d.-forsvar og gæsteforelæsninger, som er åbne for alle. I de kommende uger kan du opleve:

Gæsteforelæsning ved Institut for Elektroniske Systemer, 27. juni 2017:

“Back to the Roots: Solving Polynomial Systems with Numerical Linear Algebra Tools” ved Prof. Dr. Bart De Moor, ESAT-STADIUS, Department of Electrical Engineering, KU Leuven, Belgium

Konference, 15. august 2017:

Sæt Skolen i Spil - Social og faglig inklusion gennem spil

 3) Video: Virtual Reality lindrer fantomsmerter

Virtual Reality kan lindre oplevelsen af fantomsmerter hos mennesker, der har fået amputeret en arm eller et ben. Den nye teknologi kan snyde hjernen til at tro, at den stadig har kontakt til en manglende legemsdel. Det viser nye forsøg, der er gennemført af forskere ved Aalborg Universitet.

> Læs mere 

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Kommune

I denne udgave fortæller vi om tre nyheder om Aalborg Kommunes internationaliseringsaktiviteter.

1) 11.000 internationale medarbejdere

Med 148 forskellige nationaliteter er Aalborg mere global end nogensinde. I alt har vi ca. 11.000 internationale medarbejdere i Aalborg. Samtidig er hver fjerde af alle medarbejdere i den private sektor ansat i en internationalt-ejet virksomhed, herunder tyske Siemens Wind Power, amerikanske Intel, engelske BAE systems og svenske IKEA og Alfa Laval.

> Se top-10 over nationaliteter i Aalborg

2) Nordjysk mødested for internationale medarbejdere

International House North Denmark er en del af Aalborg Kommune. Her hjælper vi internationale medarbejdere og studerende samt deres medfølgende ægtefæller med at finde sig godt til rette i Nordjylland. Vi arbejder med at tiltrække og fastholde international arbejdskraft ved at tilbyde hjælp til papirarbejde, jobsøgning og nem adgang til kulturelle og netværksaktiviteter. I øjeblikket hjælper vi blandt andre GOMspace, Siemens Wind Power og Alfa Laval, når de ansætter nye internationale medarbejdere.

> Se flere af husets tilbud til internationale medarbejdere

3) "Spouse Space" for internationale ægtefæller

International House North Denmark er vært for Spouse Space arrangementer, som er målrettet internationale ægtefæller og partnere til internationale medarbejdere og studerende. Formålet er, at de også får fodfæste, job og netværk i Aalborg. Deltagerne i Spouse Space mødes cirka månedligt og har hver gang et specifikt tema. Det kan f.eks. være jobsøgning, sådan udvikler du dit netværk, madlavning mv.

> Følg med i husets arrangementer på Facebook

Sommerhilsener fra BrainsBusiness-teamet

Berit Brendborg

E-mail

Tlf. 22 86 98 91

Birgit Nøhr

E-mail

Tlf. 29 72 07 01

Helena Peyron

E-mail

Tlf. 25 20 15 63

Iben Bondegaard Andersen

E-mail

Tlf. 20 77 16 37

Kasper Munk-Petersen

E-mail

Tlf. 22 95 60 03

Gitte Traberg Sørensen

E-mail

Tlf. 25 20 15 67

 

 

Ønsker du at afmelde vores nyhedsbrev og arrangementskalender? - Klik her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet      Region Nordjylland      Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Nordjylland      Aalborg Kommune