Vises mailen ikke korrekt? Klik her

 

Velkommen til Nyt fra BrainsBusiness marts 2017

 

Kort nyt

Nøgletal

6 nye medlemmer siden sidste nyhedsbrev - velkommen til Det Gode Firma, Infrawise, noaQa, Nokia, Snapp og Trifork.

1605 modtagere af nyhedsbrevet

1882 følgere på Facebook

484 følgere på Os der elsker Tech i Nordjylland-facebook-siden

871 følgere på LinkedIn Company Page

 

Sociale medier

Husk at følge med på vores sociale medier og få endnu flere nyheder fra os - hver dag!


 Gør som flere af vores medlemmer - Vis dine kunder og forretningspartnere, at du er medlem af Danmarks stærkeste IKT-klynge - læg logoet herunder på din hjemmeside og link til www.brainsbusiness.dk.


 

 

Kære nyhedsbrevsmodtager!

Hermed fremsendes seneste udgave af vores nyhedsbrev "Nyt fra BrainsBusiness", hvor du kan læse de vigtigste nyheder fra den nordjyske IKT-klynge.

God fornøjelse!

Skarpe nyheder fra BrainsBusiness

1) Ny facebookside: Os der elsker Tech i Nordjylland

BrainsBusiness har igangsat et nyt initiativ for at bibeholde og tiltrække den højtuddannede IT-arbejdskraft i Nordjylland. Klik ind på vores facebookside Os der elsker Tech i Nordjylland og vær med til at skabe et stærkt fællesskab, der viser, hvor fantastisk det er at arbejde og bo i det nordjyske IKT-miljø!

Her poster vi gode historier fra og om den nordjyske IKT-klynge - og naturligvis jobopslag der viser, hvilke spændende jobs der er at finde her.

2) Flere klynger indfører medlemsbetaling

Nordjyske bragte den 6. marts en artikel om, hvordan flere af de nordjyske klyngeinitiativer under Vækstforum er i gang med at indføre medlemsbetaling. Heri frenhæves de gode erfaringer fra BrainsBusiness, der har haft medlemsbetaling i mange år - og gennem alle årene har oplevet medlemstilgang.

> Læs hele artiklen her

 

Skarpe nyheder fra medlemsvirksomhederne

1) MapsPeople viste vej på Mobile World Congress

Den danske succesvirksomhed MapsPeople leverede i starten af marts en komplet indendørs wayfinding-løsning til Mobile World Congress med mere end 100.000 besøgende.

> Læs mere her

2) Wirtek åbner ny udviklingsafdeling

I første omgang huser afdelingen 10 medarbejdere. Om to år skal der være tre gange så mange.

> Læs mere her

3) Telenor tester IoT-app til biler

Telenor er i gang med at teste en ny Internet of things-app til biler, nemlig Telenor Connect, der leverer løbende og automastiske tjek af bilens tilstand og giver info om parkeringsmuligheder.

> Læs mere her

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Universitet

1) IT-camp for piger

Aalborg Universitet afholder 10.-12. april for andet år den succesfulde IT-camp for piger, hvor piger mellem 16 og 19 år inviteres til 48 timer fyldt med IT-oplevelser under temaet "IT, der gør dig sundere". 

Målet er at få flere piger til at vælge en IT-uddannelse.

> Læs mere på itcamp.aau.dk

2) Åbne ph.d.-forsvar

Alle ph.d.-forsvar, der afholdes på Aalborg Universitet, er åbne for offentligheden. I de kommende uger kan du opleve:

"Time and Cost Optimization of Cyber-Physical Systems by Distributed Reachability Analysis”

 3) Lydforskning bringes til nye højder

Lyden var i centrum på Aalborg Universitet ved åbningen af det nye forskningscenter CASPR. Her skal forskere arbejde med akustisk signalbehandling, der anvendes til så forskellige grupper som hørehæmmede, demente, jagerpiloter og tosprogede børn.

> Læs mere her

 

Skarpe nyheder fra Aalborg Kommune

Denne gang får du tre smarte initiativer fra SmartCity Aalborg - initiativer, som er med til at gøre Aalborg til en endnu mere smart, digital og bæredygtig by.

1) Automatisk reminder på fornyelse af pas

Som den eneste danske kommune har Aalborg Kommune udviklet en service, der automatisk sender en meddelelse til borgerne, når der er 4 måneder til, at deres pas udløber.

Servicemeddelelsen indeholder et link til, hvordan borgerne kan bestille pas hjemmefra, og et link til Borgerservices tidsbestilling. På den måde håber Borgerservice i Aalborg Kommune at få borgerne til at bestille deres nye pas i god tid, før de skal ud at rejse, og undgå at stå i kø, når de skal hente det. Servicemeddelelsen udsendes som digital post. Servicen er udviklet i samarbejde med Kube Data.

2) Nordjysk open data

De 11 nordjyske kommuner inklusiv Aalborg Kommune samt Region Nordjylland har indgået et samarbejde med den landsdækkende platform Open Data DK, hvor data fra offentlige virksomheder nemt og gratis kan tilgås.

Samarbejdet er kommet i stand for at sikre en kritisk masse af den data, der stilles til rådighed for eksempelvis virksomheder og forskere, og som kan bruges som grundlag for udvikling af nye applikationer og services samt som afsæt for analyser og tendensvurderinger. De nordjyske kommuner har valgt turisme som det overordnede tema for frigivelse af offentlig data, men ambitionen er at der også frigives data på andre områder, herunder mobilitet.

3) SMART meters

Aalborg Varme skifter de kommende år 38.000 varmemålere i private hjem til såkaldte SMART meters.

Med de nye målere er det ikke længere nødvendigt for hverken borgerne eller Aalborg Varmes teknikere at aflæse målerne, da dette kan gøres helt automatisk fra centralt hold. Det betyder i sidste ende lavere omkostninger hos selskabet. Samtidig får Aalborg Varme mulighed for hurtigt at identificere og lokalisere pludseligt opståede fejl hos den enkelte borger og på den måde hurtigere få udbedret en eventuel skade.

 

Forårshilsener fra BrainsBusiness-teamet

 

Berit Brendborg

E-mail

Tlf. 22 86 98 91

Birgit Nøhr

E-mail

Tlf. 29 72 07 01

Helena Peyron

E-mail

Tlf. 25 20 15 63

Iben Bondegaard Andersen

E-mail

Tlf. 20 77 16 37

Kasper Munk-Petersen

E-mail

Tlf. 22 95 60 03

Mona Bjørn

E-mail

Tlf. 99 40 76 40

Gitte Traberg Sørensen

E-mail

Tlf. 25 20 15 67

   

 

 

Ønsker du at afmelde vores nyhedsbrev og arrangementskalender? - Klik her

Accepter cookies

Dette website bruger cookies bl.a. til at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet.

BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, der arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Vi samler en lang række af Nordjyllands stærke private og offentlige aktører og skaber netværk og samarbejde på tværs. Kerneaktørerne bag BrainsBusiness er:

Aalborg Universitet      Region Nordjylland      Business Region North Denmark      IKT-erhvervet i Nordjylland      Aalborg Kommune